Køge danner kulisse til ny kortfilm om livet som sømand

Af
Per Møller

FILMOPTAGELSE: I dagene fra den 11.-15. januar vil der herske stor aktivitet på Køge Havn, på Toldboden, Søndre Strand, Stationsområdet og i Sct. Gertrudsstræde. En stor del af Køges arealer skal danne ramme om kortfilmen "Sømand", produceret af den uafhængige danske filmskole Super16. Det er den nye årgang 8, der er i gang med at forberede den første kortfilm.
"Sømand" er skrevet af manuskriptforfatter Morten Pape i samarbejde med den græske instruktør Gabriel Tzafka.
- Netop fordi Køge fungerer som miljø for filmen søger vi statister fra lokalområdet, der kunne være interesserede i at deltage i løbet af optagelserne. Vi søger mænd i alderen 30-70 år der skal agere sømænd på havnen samt på bodegaen Toldboden. Vi søger også kvinder 30-70 år på bodegaen. Vi ser meget gerne forskellige nationaliteter melde sig som statister. Derudover søger vi en familie - en kvinde på 35-50 år, en mand på 35-60 år, en dreng på 6-10 og en pige på 8-14 år, fortæller Maria Møller Kjeldgaard, producer på den uafhængige danske filmskole, Super16.
- En af filmens scener foregår som sagt på bodegaen Toldboden, hvor vi gerne vil skabe en festligt sømandsstemning, og derfor søger vi en abe og en ejer, der kan være med et par timer under optagelserne, siger Maria Møller Kjeldgaard videre.
Interesserede bedes venligst sende et vellignende billede, oplyse højde samt lidt om sig selv til statistkoordinator, Julie Jepsen, på somandcasting@gmail.com snarest muligt.
Projektet er meget opsatte på at få lokalsamfundet til at engagere sig i projektet som statister og også få etableret en form for opmærksomhed og interesse i kortfilmen.
Super16-førsteårskortfilmen, "Sømand", er som nævnt skrevet af manuskriptforfatter, Morten Pape, i samarbejde med instruktør, Gabriel Tzafka, der handler om livet som dansk sømand i Køge Havn.
Sømandsuniverset, -historierne og -myterne er fulde af kærlighed, ensomhed, afhængigheder, kvinder, myter, sange, eventyr, følsomhed og minder fra hver eneste havn rundt omkring i verden. Sømænds hjem er de syv have. Deres rejse er verdenens havne.
- Vi vil gerne skabe et fiktivt univers, der tager udgangspunkt i virkeligheden for danske sømænd, havnelivet og dansk søfart. Vi vil gerne give et billede på, hvordan det reelt må være at leve som sømand, hvor skibet på havet er dit eneste hjem, fortæller Maria Møller Kjeldgaard.

Gør området kendt

Målet er, at projektet kommer til at have både en kunstnerisk og oplysende høj værdi. Det fiktive sømandsunivers skal have en tilknytning til virkeligheden og hermed skildre havnelivet i Køge Havn.
- I denne sammenhæng er kortfilmens målgruppe bred, da den både har en underholdende, oplysende og kunstnerisk værdi. Kortfilmens markedsføring sker først og fremmest ved dens premiere som en del af den store danske festival, CPH:PIX, der forventes at have et publikum på mere end 2.500 mennesker. Yderligere planlægges en festivalstrategi, hvor kortfilmen skal tilmeldes til både danske og internationale filmfestivaler, idet den narrative, dramatiske kærlighedshistorie er sat i en meget dansk ikonisk kontekst i Køge Havn, der gør filmen universel med et dansk islæt i sig. Derfor føler vi, at det er en historie, der er værd at fortælle, og forhåbentligt vil fange, informere og røre både et lokalt, nationalt og internationalt publikum.
Det vurderes at kortfilmens tema om Køge som aktiv erhvervshavn for dansk og international søfart vil biddrage positivt til at gøre området kendt for den brede befolkning, og vi håber, det er noget, lokalsamfundet også vil være med til at støtte op om, slutter Maria Møller Kjeldgaard.

Publiceret 04 December 2013 06:00

SENESTE TV