Køge Fødevarefællesskab fejrer fødselsdag i Det Grønne Hus i Køge. (Arkivfoto: JCJ).

Køge Fødevarefællesskab fejrer fødselsdag i Det Grønne Hus i Køge. (Arkivfoto: JCJ).

Køge Fødevarefællesskab fejrer et års fødselsdag

KØFF holder åbent hus i Det Grønne Hus den 15. januar i anledning af sin et års-dag.

KØGE: Onsdag er fællesskabsdag i Køge. I hvert fald for medlemmerne af Køge Økologiske Fødevarefællesskab. Onsdag efter onsdag tropper de op i Det Grønne Hus i Vestergade med deres brune, fairtrade stofposer over skuldrene for at hente økologiske grønsager.
Det har de gjort i et års tid nu, og KØFF's et års fødselsdag markeres onsdag den 15. januar med åbent hus i Det Grønne Hus i Vestergade.
Der vil være bål i gården, og caféen serverer økologisk suppe med hjemmebagt økologisk brød til 30 kroner. Der vil også kunne købes kaffe, te, saft og kage.
I løbet af det første år har KØFF fået 117 medlemmer, som er samlet i et fællesskab baseret på bæredygtighed, lokalt producerede grønsager og ikke mindst hyggeligt samvær.
- Uden vores medlemmer var vi her slet ikke. Det er medlemmerne, der laver maden i cafeen, planlægger arrangementer, skaffer aftaler med de lokale økologiske landmænd, laver regnskab, opdaterer hjemmeside og skriver nyhedsbreve. Vi er så privilegerede at have engagerede og enormt kompetente medlemmer, som ikke bare lægger deres tid, men som også føler, at de får noget igen – fællesskab og samhørighed. Sidegevinsten er selvfølgelig, at vi gør noget godt for både sundheden, miljøet og klimaet, siger initiativtager og koordinator for KØFF, Lene Karin Hansen.

Publiceret 07 January 2014 12:00

SENESTE TV