Pakhus skal udvikle Trekantområdet

Et nyt innovationsmiljø er på vej til havnen i Kolding. Det skal styrke iværksætteri i hele Trekantområdet

Af
Natalie Stratigos

Et hengemt pakhus på havnen i Kolding skal fremover fungere som samlingssted for iværksættere og virksomheder fra hele Trekantområdet.
Formålet er at skabe flere iværksættere i området, at sikre en større overlevelsesrate blandt iværksætterne og ikke mindst at skabe nye job. Sådan lyder det fra administrerende direktør hos Business Kolding, Tommy Langhoff.
Det er Svane Shipping og Business Kolding, der i samarbejde med blandt andre Designskolen og Syddansk Universitet vil skabe de nye rammer.
“Vi vil gerne skabe et tæt samspil mellem studerende fra forskellige uddannelser, virksomheder, iværksættere og designere. Et sted, hvor de kan mødes på neutral grund. Det er i forskellighederne, at styrkerne og de gode ideer opstår. Dem skal vi understøtte her,” siger Tommy Langhoff.
Det gamle pakhus står over for en omfattende renovering. Blandt andet skal der laves værksteder, der kan bruges til undervisning og test af protyper.

Et tæt samarbejde

Det nye kreative mødested er ikke kun for iværksættere fra Kolding. Idémagere fra hele området er velkomne.
“Vi håber selvfølgelig, at vi også kan tiltrække folk fra andre byer i Trekantområdet, men i Vejle har de eksempelvis Spinderihallerne, der også er et innovationsmiljø for vækst og udvikling. På den måde kan det blive en udfordring at få iværksætterne derfra til Kolding,” siger Tommy Langhoff, der dog peger på, at Business Kolding også samarbejder tæt med de andre byer om at skabe innovation og iværksætteri i hele området.
“Det er vigtigt, at fundamentet for iværksætteri er på plads i alle byerne. Når det så er sagt, så vil det være en succes for hele området og ikke kun for Kolding, hvis det lykkedes at få det nye pakhus op at stå. Det kan skabe job, der kommer hele området til gode”.

Bestyrelsesformand hos Svane Shipping, Svend Erik Hansson, foran pakhuset. Foto: Marc Maciejewski

Bestyrelsesformand hos Svane Shipping, Svend Erik Hansson, foran pakhuset. Foto: Marc Maciejewski

Et særligt miljø

Det er Svane Shipping, der ejer de gamle bygninger på havnen, som lejes ud til Business Kolding. Bestyrelsesformand i Svane Shipping, Svend Erik Hansson, er glad for det nye samarbejde.
“Det var vigtigt for os at finde en lejer, der vil være med til at skabe udvikling og vækst i området, men som samtidig har forståelse for det specielle miljø på havnen, hvor det støjer og støver. Det har projektet her, så det glæder vi os til at følge,” siger han.
Det nye innovationshus bliver omkring 1250 kvadratmeter og forventes at være færdigrenoveret og kunne tages i brug til sommer.
Det nye pakhus
Pakhuset vil blive cirka 1250 kvadratmeter.
Bygningerne skal renoveres men forventes allerede at være færdige til sommer.
Business Kolding opgiver en del af sine nuværende lokaler på Akseltorv og rykker også selv adressen ned i det nye pakhus.

Publiceret 02 February 2015 11:00

SENESTE TV