Jacob Mark.

Jacob Mark.

Jacob Mark blev valgt til Folketinget

Trods SF's tilbagegang sikrede Jacob Mark, Køge, sig en plads i Folketinget ved torsdagens valg med et stort antal personlige stemmer.

Af
Martin Rasmussen

VALG: Takket være et fremragende personligt valg lykkedes det Køgekandidaten Jacob Mark at sikre sig en af SF's pladser i Folketinget, og dermed sniger han sig lige akkurat ind på top 10-listen over de yngste folketingsmedlemmer nogensinde.
Med en alder på 23 år og 245 dage på valgdagen lander han på niendepladsen - få dage yngre end Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) var, da hun blev valgt første gang i 2007.
SF fik en ordentligt lussing af vælgerne og måtte acceptere en markant tilbagegang på landsplan. Også i Køgekredsen gik partiet tilbage i forhold til det seneste folketingsvalg, men i Køge var stemmetabet mindre markant - især takket være 1845 personlige stemmer til Jacob Mark i Køgekredsen alene.
I alt landede han på 2948 personlige stemmer, og det sikrede ham en af SF's blot syv mandater i Folketinget. Det skete for næsen af Trine Pertou Mach, der ellers umiddelbart var favorit til at tage det første SF-mandat i Sjællands Storkreds, som Køgekredsen er en del af.
Glæden over det flotte valg og den efterfølgende fejring forhindrede i øvrigt ikke det nyvalgte folketingsmedlem i at gå op og få et fint 10-tal til sin eksamen på journalistikstudiet allerede mandag, og samme dag var det tid til det første gruppemøde i den nye folketingsgruppe i SF.
Ordførerskaberne fordeles først i næste uge, men Jacob Mark lægger på forhånd ikke skjul på, at han sigter efter at fortsætte arbejdet med børn, unge og undervisning, som han har haft fokus på i byrådet.
Jacob Mark har været medlem af Køge byråd siden 2010. Med valget til Folketinget vil han nu træde ud af Køge byråd på grund af SF's regler, der forbyder dobbeltmandater.

Publiceret 25 June 2015 17:15

SENESTE TV