Sognepræst Flemming Kloster Poulsen fik den ære at blive udnævnt til Årets Randers Borger for sit engagement i det lokale liv i Randers

Sognepræst Flemming Kloster Poulsen fik den ære at blive udnævnt til Årets Randers Borger for sit engagement i det lokale liv i Randers

Sognepræst kåret som Årets Randersborger

Han blev blandt andet landskendt i tv-udsendelsen DR Kirken for at stille sig op på en ølkasse og holde prædikener i det offentlige rum under en række gudtjenester. Nu er sognepræst og fortæller Flemming Kloster Poulsen så udnævnt til Årets Randersborger for sit engagement i hjembyen. Udnævnelsen skete fredag eftermiddag i forbindelse med åbningen af Randers Ugen i fredag
 
Siden 1977 har Randers Kommune tildelt titlen som Årets Randersborger til en person, som har gjort en særlig indsats for Randers. Hæderen gives i definitionen til en person, som har bidraget til at skabe positiv omtale og igangsætte udvikling af Randers både udadtil og indadtil. Det kan være inden for både erhvervsliv, idræt, kultur, ungdom, ældre, musik, byudvikling eller andet.
I år går prisen til sognepræst og fortæller Flemming Kloster Poulsen. Udover at være særdeles aktiv og kendt lokalt i Randers fra blandt andet sine kronikker i Randers Amtsavis og sit engagement i forskellige projektet med fokus på læsning og den gode fortælling, er han også kendt uden for Randers. Flemming Kloster Poulsen er for eksempel forfatter til bøgerne ’Det uperfekte liv’ og ’Kunsten at fortælle’. Og så er han også kendt for at være præsten, der forlader prædikestolen for i stedet at stå på en ølkasse og fortælle bibelhistorier alle mulige steder uden for kirkens mure – så som i kantiner, foreninger, på værtshuse, og skoler. Det har blandt andet medført en række utraditionelle gudstjenester og prædikener i DR Kirken, hvor kirkerummet var udskiftet med lokaliteter som eksempelvis et sygehus og et rådhus.
”Flemming Kloster Poulsen er en kulturperson, som Randers kun kan være stolte over. Derfor er det fuldt fortjent, at han i dag bliver udnævnt til Årets Randersborger 2015,” sagde borgmester Claus Omann Jensen, da han overrakte hæderen til den kendte TV-præst.
Selv er Flemming Kloster Poulsen meget ydmyg og overrasket over udnævnelsen.
”Jeg er jo blot en bonderøv fra Vestjylland, som ved et tilfælde er blevet præst i Randers, hvor der er mange åbne og interesserede mennesker, som har gjort det muligt. For mig handler det først og fremmeste om at forbinde det kirkelige og det folkelige. Folkekirken er ikke noget uden folket, og derfor skal det kristne budskab også forkyndes på en folkelig måde,” siger Flemming Kloster Poulsen.
 
Aktiv kirke i Randers Ugen
Han modtog hæderen fredag eftermiddag i forbindelse med åbningen af Randers Ugen 2015. En festuge hvor de lokale kirker også har et stort engagement.
”Folkekirken har en stor fortælling om tro, håb og kærlighed, som er for hele folket. Derfor skal det kristne budskab også forkyndes på en folkelig og vedkommende måde,” tilføjer. Flemming Kloster Poulsen.
I hans egen menighed hos Sct. Mortens Kirke i Randers Midtby er der arrangementer stort set hver dag i Randers Ugen. De spænder fra alt over udstillingen af billedkunst, koncert med klassisk musik og natkirke med et tema om den canadiske sangskriver og sanger Leonard Cohen, hvor der også bliver fremført noget af Cohens musik. Også i Enghøj Krike, Johanneskirken og Sct. Peders Kirke er der arrangementer i Randers Ugen.
Som en del af hæderen modtog Flemming Kloster Poulsen et diplom, en dansk design gave med en Kay Bojesen Abe og en flot buket blomster. Det er randrusianerne, der selv er med til at bestemme, hvem der skal være Årets Randersborger. Hvert år kan de indstille kandidater til prisen. Randersborger-komitéen vurderer alle forslagene og finder den endelige prismodtager. Komitéen består af fem byrådsmedlemmer, repræsentanter fra VisitRanders, Erhverv Randers, Kulturelt Samvirke, Samvirkende Idrætsklubber i Randers (SIKR) og Randers Eventsekretariat.

Publiceret 13 August 2015 13:30

SENESTE TV