Fra venstre mod højre: Michael Kull (forstander FOF, Randers) Per Kjærsgaard Jensen ( lærer på Bifrost ) Lisbeth Langkjær( lærer på Bifrost) Mathias Iversen (elev på Bifrost) ved overrækkelsen af Handicapprisen

Fra venstre mod højre: Michael Kull (forstander FOF, Randers) Per Kjærsgaard Jensen ( lærer på Bifrost ) Lisbeth Langkjær( lærer på Bifrost) Mathias Iversen (elev på Bifrost) ved overrækkelsen af Handicapprisen

Bifrost vinder Handicappris

Bifrost, FOF's kunstskole for udviklingshæmmede i Randers blev hædret med handicapprisen ved aftenskolernes prisfest i kulturhuset Hermans i Tivoli Friheden i Århus. Bifrost har dermed fået titlen som Danmarks bedste undervisningstilbud for handicappede i aftenskoleregi i 2015
 
Mathias Iversen (elev på Bifrost) fortæller:
"Vi var blevet nomineret til Aftenskolernes Handicappris 2015 og tog forventningsfulde afsted til Tivoli Friheden i Århus. På Kulturhuset Hermans var der dækket op med hvide duge og brunch. Klokken 11 startede det hele og vi gik ind i festsalen. Det var overvældende med alle de mennesker. Vi var ca. 250 i alt og der var mange kendte politikere, som jeg har set i TV".
Det var meget festligt og efter fællessangen var der video på storskærm med velkomsttale af Kulturminister Bertel Haarder. Herefter blev det hele skudt i gang. Marie Frank sang sine nyeste sange på dansk og alle ni priser skulle nu uddeles.
Der var to priser før os og endelig kom Handicapprisen. De to andre nominerede var Gallo Skolen i Århus og Skolen for Mental Sundhed i Ålborg.
"Det var meget spændende, da den festlige og højtlydende fanfare lød over hele salen og hende, der skulle åbne kuverten bare ventede og ventede med at trække i den røde snor for at åbne kuverten. Jeg tænkte: ”Det bliver nok ikke os”, og så sagde hun ”Bifrost”. Det var så overvældende, at jeg ikke kunne tro det var rigtigt", fortæller han glad.
"Så skulle vi op på scenen og tage imod vores pris. Det var en statuette udformet som en globus, 2000 kroner, et diplom og stor buket blomster. Herefter holdt Lisbeth en tale og så fik jeg også mulighed for at holde en tale. Det var stort. Da vi kom ned fra scenen skulle vi fotograferes", siger han endvidere.
"Lige efter prisuddelingen af handicapprisen, var der frokost, men det kunne vi ikke få tid til lige med det samme. Først skulle Per ringe til Bifrost og fortælle den gode nyhed. Mai havde lovet is og flødeboller til hele banden (alle elever på Bifrost), hvis vi fik prisen. Så skulle Per og jeg interviewes. Der kommer et lille videoklip ud på FOFs hjemmeside senere på Youtube.
Vores statuette og diplomet har allerede fået en fin plads her på Kunstskolen", siger Mathias med et stort smil

Kunstskolen Bifrost

*FOF's Kunstskole for voksne udviklingshæmmede er en dagskole, hvor der undervises i grafik, maleri og skulptur hver dag fra 9-14.30.

*Man kan søge ind på Bifrost på halvårlige kurser, hvis man er interesseret i at udfolde sig kreativt. Der er mulighed for at komme i praktik på Bifrost og se om det er noget for en at gå på skolen. Der optages nye elever efter jul og efter sommerferien.

*Bifrost har lige haft 20 års jubilæum. Det blev fejret med en stor udstilling her i Randers, hvor både elever og lærere viste deres værker.

 *Bifrosts elever har udstillet i både ind og udland i de 20 år, skolen har eksisteret.

*Bifrost har bla udstillet i Europa, Australien, Japan og USA.

Publiceret 02 September 2015 13:30

SENESTE TV