De skal gøre plads til Odenses nye letbane

Danske virksomheder skal rydde fortove, cykelstier og vejbaner

Om fem år skal Odense Letbane køre gennem byen. Inden der kan blive anlagt skinner, kørestrøm, signalsystemer og så videre, skal der dog skabes et otte meter bredt område, som letbanen kan blive bygget på. Derfor skal der flyttes vejbaner, cykelstier og fortove langs hele ruten.

Odense Letbane P/S har nu udvalgt de virksomheder, som får lov til at deltage i de kommende udbud af dette arbejde. I alt 10 danske entreprenører er blevet prækvalificeret til at byde på byrumsentrepriserne.

Opdelt strækning

Der bliver tale om i alt syv udbud, da Odense Letbane P/S har valgt at opdele letbanestrækningen i syv geografiske områder. Af de syv entrepriser bliver tre betegnet som 'store', mens fire betegnes som 'mindre'.

“Vi har gjort os umage med at lave denne opdeling for at sikre en optimal konkurrencesituation, så vi forhåbentlig kan opnå nogle gode priser på de enkelte udbud. Derfor er det vigtigt at give virksomheder af forskellig størrelse, altså både større og mindre entreprenører, en mulighed for at være med,” siger Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør for Odense Letbane P/S.

Seks virksomheder er blevet prækvalificeret til at byde på alle de syv entrepriser, herunder de tre 'store', nemlig Arkil A/S, Barslund A/S, KAMCO A/S - Odense, M. J. Eriksson A/S, Munck Forsyningsledninger A/S og Per Aarsleff A/S.

Derudover er fire virksomheder blevet prækvalificeret til at byde på de fire 'mindre' entrepriser, så der på disse fire udbud kommer op til 10 bud på hver entreprise. Det drejer sig om entreprenørfirmaet Ollerup A/S, Hansson & Knudsen A/S, Odense Letbane EGEMP (Konsortium bestående af Marius Pedersen A/S og Egelund A/S Entreprenør) og TC Anlæg A/S.

Den første af de syv byrumsentrepriser kommer i udbud til maj. Derefter følger de øvrige seks udbud løbende frem mod 2018.

Byderne opfordres til at oprette en profil på Odense Letbanes Leverandørportal, hvor både bydere og interesserede underleverandører kan registrere sig.

Publiceret 26 April 2016 18:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV