Kommunalt ansatte kan blive lockout'et

KONFLIKT FOA og HK har udsendt strejkevarsel for en række arbejdssteder i Halsnæs Kommune, og reaktionen kan blive lockout fra 10. april.

Konflikten kan bl.a. andet betyde, at pædagogmedhjælpere og -assistenter i alle kommunens daginstitutioner strejker fra den 4. april, men står det til Kommunernes Landsforening (KL) bliver der svaret igen med lockout af strejkende i Halsnæs og i de øvrige kommuner, hvor der er varslet konflikt. Det fremgik af en pressemeddelelse fra KL onsdag.

FOA har udtaget pædagogmedhjælper og -assistenter i Halsnæs Kommunes daginstitutioner og desuden bostedet Midgården til konflikt, mens HK har udtaget socialformidlere og socialrådgivere i Borgerservice samt tandklinikassistenter på skoler i Frederiksværk og Hundested. /an

 

 

LÆS OGSÅ: POLITIKERE SIGER NEJ TIL KONFLIKT

LOCKOUT

En lockout er et kollektivt kampskridt fra arbejdsgivernes side som led i en arbejdskonflikt - altså et modtræk til en strejke. Ved en lockout udelukkes de ansatte fra at arbejde og sendes hjem uden løn, indtil parterne enes om en løsning - evt. afsluttes konflikten med lovindgreb.

Publiceret 08 March 2018 13:47

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV