En Lancaster styrtede ned i Lillebælt tæt ved Lyngsodde 10. marts 1943. Foto: Lars Saugbjerg
En Lancaster styrtede ned i Lillebælt tæt ved Lyngsodde 10. marts 1943. Foto: Lars Saugbjerg
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mindehøjtidelighed: Syv blev dræbt i flystyrt

Et Lancaster-fly forulykkede i Lillebælt tæt ved Lyngsodde den 10. marts 1943

De Danske Forsvarsbrødre for Fredericia og Omegn mindes de syv besætningsmedlemmer på det Royal Air Force Lancaster-fly, der blev skudt ned og forulykkede i Lillebælt tæt ved Lyngsodde 10. marts 1943. Hele besætningen mistede livet.

Mindehøjtidligheden foregår på åstedet, Lyngsoddevej 77 fredag den 10. marts kl. 11. Den britiske forsvarsattaché, colonel Sarah Johansen deltager. Telegraf-regimentet er repræsenteret ved oberstløjtnant Hans E. Teglers. Alle interesserede er velkomne til at overvære højtideligheden.

Ramt af tysk jager

For 74 år siden lettede Lancaster-flyet fra RAF basen ved Waddington i Lincolnshire sammen med 34 andre fly. Deres opgave var at nedkaste miner tæt på Sassnitz, en vigtig tysk flådebase. Opgaven blev løst. Men på tilbagevejen blev flyet observeret af en tysk radarstation på Fyn - og angrebet af en tysk jager over Strib. Besætningen fløj den brændende Lancaster i lav højde hen over den østlige del af Fredericia by i retning mod Lillebælt. Et tysk rekognosceringsfartøj tæt på Lyngsodde skød på flyet med omkring 40 stk. 20 mm-projektiler, hvilket resulterede i det fatale styrt.

Publiceret: 04. Marts 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!