Foto: Youtube
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

"Mød dit kød": Voldsom video skaber heftig debat på Facebook

En voldsom video fra foreningen Anima skulle eftersigende afsløre, hvordan kød produceres i Danmark.

"Er du vokset op med ideen om at Danmark har verdens bedste dyrevelfærd? I den spritnye film Mød Dit Kød kan du komme med bag kulisserne i den danske kødindustri og se hvordan dyrene lever, før de ender i køledisken. De fleste danskere er modstandere af dyremishandling - men kun de færreste kender den virkelige historie om landbrugsdyrenes liv."

Sådan skriver Anima om den film, som de har produceret. Du kan se filmen nederst. Der advares om stærke billeder.

Organisationen Landbrug og Fødevarer skriver således om videoen på deres Facebook-profil:

"Der er i øjeblikket en video, 'Mød dit kød' om den danske fødevareproduktion i omløb på Facebook, som vi er meget ærgerlige over. Foreningen Anima, der har lavet videoen, fortæller ikke direkte i Facebook-opslaget, at flere af optagelserne er fra udlandet. Derfor giver videoen ikke et retvisende billede af de danske stalde og slagterier."

"Videoen rummer voldsomme optagelser og har skabt meget debat. Vi forstår godt, at danskerne er interesserede i, hvordan dyrene har det i dedanske stalde, og vi vil meget gerne indgå i en dialog om dyrevelfærd, for vi mener faktisk, at vi har meget at være stolte af."

"Samtidig forstår vi godt, at billeder fra produktionen umiddelbart kan virke stærke for de, der ikke færdes i stalden eller på slagteri til hverdag. Danmark er imidlertid blandt de lande i verden, der har de højeste standarder for dyrevelfærd og den strammeste kontrol med, at reglerne bliver overholdt, og vi arbejder hele tiden på at forbedre forholdene for alle dyr i de danske stalde."

Publiceret: 16. Marts 2016 09:41
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!