Airwave Paragliding Klub har fået tillaldelse til 1.000 operationer om året fra den gamle flyvestation i Værløse. Modelfoto: Mostphotos.com
Airwave Paragliding Klub har fået tillaldelse til 1.000 operationer om året fra den gamle flyvestation i Værløse. Modelfoto: Mostphotos.com
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nu kommer der paraglidere i luften over flyvestationen

Men en nabo til flyvestationen mener, at det er en krænkelse af privatlivets fred

Paraglidning:

Paragliding er en sportsgren, hvor piloten flyver under en faldskærmslignende skærm. I paragliding benytter udøveren ofte opdriften fra skrænter og bjergkanter til at komme i vejret. Det er ligeledes muligt at lade sig trække op i luften ved brug af et spil eller en bil, som man kender det fra svæveflyvning. Airwave Paragliding Klub vil bruge et spil til at trække piloterne op i luften på flyvestationen.

Airwave Paragliding Klub har af Furesø Kommune fået tilladelse til at flyve med paraglidere og hangglidere fra et areal på den gamle flyvestation i Værløse.

Klubben vil bruge et areal, der ligger nord for den østvestgående landingsbane til start og landing. Der vil i forbindelse med flyvningerne blive brugt et elektrisk spil, der trækker paragliderne op i luften. Spillet er monteret på en bil, og klubbens aktiviteter medfører ikke faste installationer på flyvestationen.

Klubben har oplyst til Furesø Kommune, at der maksimalt vil være fem til seks piloter i luften ad gangen, og at der primært flyves i tidsrummet mellem klokken 7 og 17 om sommeren og i tidsrummet mellem klokken 11 og 15 og vinteren.

Fik du læst: Millionbil totalt udbrændt efter påsat brand

Naturstyrelsen, der ejer arealerne, har godkendt aktiviteterne under den forudsætning, at klubben kun kører med én bil (den med det elektriske spil og grej til piloterne, red.) på flyvestationen.

Furesø Kommune har vurderet, at aktiviteterne ikke vil medføre støjgener. Det elektriske spil, der anvendes i forbindelse med optræk af paragliderne, forventes heller ikke at medføre væsentlige støjgener, mener kommunen.

Krænkelse af privatlivet

Ansøgningen fra Airwave Paragliding Klub har vært sendt i høring, og kommunen har fået et enkelt hørringssvar retur fra et ægtepar, der bor på Lejrvej. Og de ønsker absolut ikke paraglidere i luften over flyvestationen.

"Det er en klar krænkelse af privatlivets fred. Vi oplever desværre, at der bliver presset flere og flere upassende ting ind på den tidligere flyvestation i en sådan grad, at vi savner vores tidligere flyvestation. Det er helt upassende, at disse flyvende personer skal være tæt på nyt byggeri og kommende byggeri", skriver ægteparret i deres hørringssvar til kommunen.

Læs også: Flere krigsfund: Tyske hjelme, tallerkner, patroner - og en avis

Klubben har søgt om tilladelse til 5.000 såkaldte operationer om året men har dog kun fået tilladelse til 3.000 operationer.

Publiceret: 29. December 2016 10:26
Leveret af Furesø Avis
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!