Jørgen Bjelskou blev kandidat i statskunskab i 1998 og har siden da gennemført fire forskellige lederuddannelser.
Jørgen Bjelskou blev kandidat i statskunskab i 1998 og har siden da gennemført fire forskellige lederuddannelser.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny direktør får 1,5 millioner om året

Region Syddanmark har fået ny direktør for regional udvikling

Region Syddanmarks nye direktør for Regional Udvikling, Jørgen Bjelskou, får en månedsløn på 103.392 kroner plus 21.154 kroner i pensionsbidrag. I alt 124.546 kroner om måneden.

Lokalavisen har fået aktindsigt i hans ansættelses- og lønforhold for blandt andet at følge med i, om Regionen som lovet afstår fra at ansætte direktører i de omstridte åremålskontrakter.

En åremålskontrakt var årsag til, at tidligere sundhedsdirektør Jens Elkjær fik et gyldent håndtryk på over fem millioner kroner, da han erklærede sig selv uarbejdsdygtig oven på uroen i kølvandet på Carl Holst-sagerne. Han mente ikke selv, at han kunne arbejde under den politiske mistillid.

Hans gyldne håndtryk fik regionsdirektør Jane Kraglund til at forsikre, at man ikke igen ville indgå sådan en aftale. Og det er heller ikke sket i Jørgen Bjelskous tilfælde: Han ansættes uden åremålskontrakt og uden en tidsbegrænset ansættelse. Han er med andre ord ansat på helt almindelige vilkår til 124.546 kroner i måneden, inklusiv pension.

Regionsråd sagde ok

Allerede inden den kommende direktørs løn- og ansættelsesforhold var forhandlet på plads, sagde regionsrådet ja til ansættelsen.

Først en måneds tid senere var kontrakten på plads.

Lokalavisen har spurgt regionsformand Stephanie Lose (V), hvordan regionsrådet kan godkende ansættelsen, før prisen og kontraktforholdene er forhandlet på plads.

“Regionsrådet godkender ansættelsen af direktører i direktionen, men selve fastlæggelsen af deres ansættelsesvilkår sker administrativt efter aftale med regionsdirektøren for de øvrige direktører i direktionen,” skriver hun i en mail til redaktionen.

Allerede i stillingsopslaget var der lagt op til en årsløn i omegnen af 1.250.000 plus pension.

Publiceret: 10. Marts 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!