Der er 110 forskellige modeller for kørekort i EU - det bliver der lavet om på i 2013.
Der er 110 forskellige modeller for kørekort i EU - det bliver der lavet om på i 2013.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nye regler for kørekort på vej

EU direktiv ensretter regler for kørekort. Danmark har endnu ikke fastlagt aldersgrænse for knallert 45 og motorcykel-kørekort

Til næste år får vi nye regler for kørekortet. På lige fod med de andre EU-lande ændrer Danmark kørekortet som led i en stor manøvre, der skal skabe mere ens regler i EU, hvor der i dag er over 110 modeller for kørekort i medlemslandene.

I Danmark er kortet gyldigt indtil borgeren fylder 70 år, men med de nye regler skal det fornyes hvert 15. år og udstyres med tidssvarende foto. Der bliver dog ikke tale om lægetjek eller ny køreprøve.

Udover nye kategorier for bus (minibus) og mindre lastbiler åbner EU direktivet fra 2006 også op for nye tiltag på knallert og mc-fronten. Medlemslandene må selv sætte aldersgrænserne inden for mc-kategorierne, og det er Justitsministeriet, som suverænt sætter aldersgrænsen herhjemme.

De nye love, som træder i kraft 19. januar 2013, er endnu ikke færdigbehandlet i Justitsministeriet, men hvis Danmark følger mange andre EU-lande, vil de betyde, at 16-årige kan erhverve sig kørekort til knallert 45 samt små motorcykler op til 125 cm3, der kan køre 130 km/t.

I ministeriet er man ikke parat til at melde noget ud endnu, men indstillingen er klart den, at man i Danmark fortsat skal være 18 år for at køre på noget større end en knallert (30 km/t). De nye regler træder først i kraft, når ens gamle kørekort skal fornyes efter udløb, eller hvis man skal tage kørekort igen.

Publiceret: 07. November 2012 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!