Se godt på de to grafer. Solrigt og dejlig varmt loves frem til og med 30. maj. Lad os håbe, det holder stik.

Se godt på de to grafer. Solrigt og dejlig varmt loves frem til og med 30. maj. Lad os håbe, det holder stik. Foto: DMI / Mostphotos

Ny prognose lover kongevejr så langt øjet række

Frem til juni lover DMI flot vejr hver dag

Af
Jacob Nielsen

Hvis du hører til en af dem, som allerede har vænnet sig til et sommerligt Danmark, så er der gode nyheder i DMIs nyeste prognose.

Den lover nemlig tørvejr, sol og varme så langt vejrspåmændenes øjne rækker.

Der bliver således rigtig god mulighed for at arbejde på kuløren - ikke bare i pinsedagene - men helt frem til slutningen af måneden, da vi befinder os i et meget stabilt højtryksvejr.

"Allerede nu har vi haft en varmere dag, end vi havde hele sommeren sidste år", og den solrigeste dag i år kom allerede i mandags den 7. maj. På landsplan fik vi hele 14,6 timers sol. Det overgår den solrigeste dag i sommeren '17, hvor den 17. juni kun nåede op på 14,5 timer," siger klimatolog hos DMI, Mikael Scharling.

Usædvanligt varmt badevand

At foråret har været fantastisk vejrmæssigt ses også på badevandstemperaturen, som, ifølge DMI, allerede har nået 16 - 17 grader flere steder.

"Så høje badevandstemperaturer midt i maj er usædvanlige. Nogle steder er vandet op til 5 grader varmere, end vi normalt ser på denne årstid," forklarer oceanograf hos DMI, Jacob Woge.

Og hvis den seneste prognose holder stik, så kan maj gå hen og blive en af de helt store rekordmåneder.

Publiceret 16 May 2018 13:22

SENESTE TV