Svendborgvej, som fireårige Liam passerede selv, er en stærkt trafikeret vej.

Svendborgvej, som fireårige Liam passerede selv, er en stærkt trafikeret vej. Google Street View

Børnehaveleder om bortløbet barn: "Det er en meget ulykkelig situation for os alle"

Lederen af den institution, hvor fireårige Liam stak af fra, beklager dybt over situationen, som hun kalder "en ulykkelig situation, der berører alle"

Af
Daniel Sennek

Tirsdag stak fireårige Liam af fra Børnehuset Skovløkken i Højby ved Odense, og krydsede den befærdede vej, Svenborgvej, for at komme hjem. Børnehaven lagde først mærke til, at Liam var forsvundet, da en forælder ringede. Nu beklager Lotte Vesterholm, der er leder for Børneinstitution Højby - Hjallese, som Børnehuset Skovløkken er en del af.

Det skriver Fyens.dk.

"Ifølge den hændelsesskrivelse, som altid udarbejdes efter sådan en episode, blev Liam afleveret kort før klokken otte. Han vinkede farvel, som alle børn gør, og gik ind i alrummet. Klokken 8.16 modtager børnehuset et opkald fra en mor til et andet barn, som har set Liam ved Højby Friskole. Derefter sendes der straks en pædagog ud for at lede efter ham. Få minutter senere ringer Liams mor og fortæller, at han er hjemme. Der er tale om ganske kort tid, han har været væk. Men altså nok tid til, at han er nået hjem til sin bopæl," fortæller hun til Fyens.dk.

Lotte Vesterholm kan godt forstå, at forældrene er chokerede - og vrede. Flere gange efterfølgende har hun været i dialog med forældrene om situationen, der berører alle i om omkring den.

"Vi er naturligvis meget ulykkelige over denne hændelse. Intet berører os mere, end når et barn hopper over et hegn og færdes alene uden opsyn. Vi har beklaget over for forældrene og er frygtelig kede af situationen, som berører alle involverede dybt og uden tvivl kommer til at sætte nogle spor," fortæller hun til Fyens.dk.

Publiceret 24 May 2018 07:56

SENESTE TV