Foto: Mostphotos

Chauffør faldt i søvn på motorvejen: Kørte pakker i 19 timer med kun én tissepause

18-årige Alex fik kun 750 kroner for 19 timer bag rattet

Af
Jacob Nielsen

18-årige Alex Brix Andersen og hans kammerat 23-årige Benjamin Skov Vraa - begge fra Randers - står i Fagbladet 3F frem og fortæller om umenneskelige arbejdsforhold i transportbranchen.

Forhold de mærkede på egen krop, da de fik job i kurerfirmaet Kisser’s Kurer Kørsel i Christiansfeld.

For Alex Brix Andersen kunne det have endt fatalt, da han på sin første maratontur på 19 timer, med kun én tissepause, var ved at køre galt på motorvejen.

"Jeg faldt i søvn bag rattet på motorvejen og blev vækket af rumlestriberne ude i vejkanten. Det kunne være endt helt galt. Det var fuldstændig sindssygt og totalt uansvarligt at køre så mange timer," siger han til Fagbladet 3F.

Alex var blevet lovet 1.200 kroner i løn for dagen, men modtog kun 750 kroner for de 19 timers arbejde og føler sig snydt af transportfirmaets ejer, som han også oplevede et voldsomt pres fra.

Nogenlunde samme oplevelser havde kammeraten Benjamin Skov Vraa, der udholdte seks dage i jobbet med 13 timers vagter.

Begge har nu sagt deres job hos Kisser’s Kurer Kørsel op. De står frem for at hjælpe andre, som er på vej ind i branchen.

"Det firma skal stoppes. Andre skal ikke udsættes for det samme," siger Alex Brix Andersen.

Rystende forhold

I fagforeningen 3F er transportgruppeformand, Jens Laursen, rystet over arbejdsvilkårene.

"Det er skræmmende og helt uanstændigt med de arbejdsvilkår. Og meget farligt for trafiksikkerheden. Det er desværre ikke ukendt i branchen, hvor enhver kan slå sig ned som vognmand med køretøjer under 3.500 kilo. Det understreger, at der er hårdt brug for meget mere kontrol af arbejds- og lønvilkår med de køretøjer," siger Jens Laursen.

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kirsten Schneider, der er ejer af Kisser’s Kurer Kørsel.

Publiceret 11 June 2018 11:15

SENESTE TV