Foto: Mostphotos

Læserbrev: Alle biler over tre år børn gennemses af mekaner hvert år

Der er problemer med bilerne ved hvert 10. bilsyn i Danmark. For at komme problemet til livs, opfordrer værkstedsportalen Autobutler.dk trafikordførerne i Folketinget nu til at gøre det til et lovkrav, at alle biler over 3 år mindst en gang årligt gennemses af en mekaniker.

Af
Jan Sturm

analysechef hos Autobutler

Der er blevet længere mellem bilproducenternes obligatoriske serviceeftersyn. Samtidig oplever landets mekanikere flere biler med alvorlige fejl.

Hos autobutler.dk har to ud af tre biler på værkstedet forkert dæktryk og hver femte bil har fejl i bremsesystemet. Fejlene findes også hos biler, der har været til syn for nylig. Derfor ønsker

værkstederne nu at man fra politisk hold gør et årligt sikkerhedstjek til et lovkrav.

Alt for mange bilejere ser stort på sikkerheden. Vi opfordrer derfor til at man i loven indskriver et krav om at biler, der er ældre end tre år, skal til obligatorisk værkstedstjek mindst en gang årligt.

I dag kan biler køre i årevis uden at komme til service. For at sikre bilerne mod alvorlige fejl har landets værksteder derfor indført et fast sikkerhedstjek, hvor man tilbyder at gennemgå bilerne ud fra en tjekliste på 20-30 punkter.

Vintervejret, kombineret med bilejernes køremønster og en aldrende bilpark, er en skidt cocktail for bilsikkerheden. På over halvdelen af bilerne på værkstedet ser vi fejl, der betyder at bilen ville dumpe ved et syn. Desværre er det kun toppen af isbjerget, da de fleste bilejere kun kommer på værksted, når noget er gået galt.

Publiceret 14 June 2018 12:29

SENESTE TV