Foto: FDM

Kør selv-ferie: Så store er færdselsbøderne i Europa

Få et overblik over bødestørrelserne i 21 EU-lande

Af
Jacob Nielsen

Tyskland er kendt og berygtet for sine ubegrænsede motorvejsstrækninger og lave fartbøder, men det er bestemt ikke alle steder i Europa, at man kan trykke speederen risikofrit i bund.

Det kan være dyrt at få en ’hilsen’ med hjem fra sommerens kør selv-ferie, og derfor har FDM samlet en oversigt over de forskellige bødetakster rundt om i Europa.

"De fleste danskere kører bil på ferien. Men hvad enten man kører selv hele vejen eller lejer bil på feriestedet, skal man naturligvis altid køre efter forholdene og overholde love og regler. Det kan dog ske, at man får en bøde. Og da bødetaksterne for en række forseelser i flere lande er højere, end mange måske er klar over, og myndighederne i flere lande kan opkræve bøder på stedet, kan bødeoversigten være en god hjælp," siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

Og der er stor forskel på bødetaksterne. Mens er fartoverskridelse på 20 km/t. for eksempel koster minimum 135 euro i bøde i Danmark, koster det minimum 375 euro i Norge, 100 euro i Spanien og kun op til 35 euro i Tyskland.

Se hele oversigten over de europæiske bødetakster her:

Selvom bødetaksterne kan være ganske høje, er det muligt at få rabat på forseelserne. I Spanien er der eksempelvis hele 50 procent rabat, hvis man betaler på stedet eller inden 20 dage. I Italien er rabatten 30 procent ved afregning inden for fem dage, mens man i Frankrig slipper med minimumstaksterne for en række forseelser, hvis man betaler enten på stedet eller inden for 15 dage afhængig af, hvad man får bøde for. Betaler man hele eller en del af bøden på stedet, er det dog vigtigt, at man husker at få en kvittering, skriver FDM.

Publiceret 18 June 2018 10:58

SENESTE TV