30 personer fik trods optændingsforbud lov til at brænde bål af i Gribskov. Modelfoto.

30 personer fik trods optændingsforbud lov til at brænde bål af i Gribskov. Modelfoto.

Muslimsk bålfest trodsede forbud om åben ild: Ophidsede deltagere smed politi og brandvæsen væk

Der er afbrændingsforbud i Gribskov. På grund af det tørre vejr er det strengt forbudt at tænde op i hele kommunen. Alligevel fik 30 personer fredag lov til at brænde bål af. Nu går justitsminister Søren Pape Poulsen ind i sagen.

Af
Jeppe Helkov

På Gammel Frederiksborgvej i Helsinge havde 30 mennesker slået telt op og lavet bål for at fejre den muslimske eid. Flere bekymrede borgere anmeldte bålet, men da politi og brandvæsen ankom, blev de mødt af nogle særdeles ophidsede personer.

"Som jeg har fået det refereret, var flere temmelig ophidsede. Vi vurderede, at det var bedre at trække os, fordi vi ikke ønskede en konfrontation med de mennesker. Der var både kvinder og børn til stede," siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Dan Houtved, til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet blev der blandt andet kastet grene efter politi og brandvæsen.

Det var i første omgang den lokale skovfoged, der havde givet tilladelse til, at der måtte brændes bål af til eid-festen. Skovfogeden hører dog under Naturstyrrelsen, som reelt ikke kan tage stilling til, om man må tænde bål eller ej.

På grund af den ophidsede stemning blev bålet ikke slukket. Selvom det var, hvad brandvæsenet opfordrede til.

"Skulle vi alligevel vælge at følge brandvæsenets opfordring, så ville det have krævet en konfrontation, som vi altså vurderede ikke var hensigtsmæssig," siger Dan Houtved.

Pape ind i sagen

Sagen har nu også fået landets justitsminister, Søren Pape Poulsen, op ad stolen. Han kræver en redegørelsen for, hvad der er op og ned i sagen.

"Politiet skal selvfølgelig kunne komme alle steder - også hvis der er optræk til ballade. Der er mange forskellige oplysninger ude lige nu. Derfor har jeg bedt Nordsjællands Politi om at redegøre for sagen, så vi kan få det nødvendige overblik," skriver han på sin Facebook-side.

Publiceret 18 June 2018 15:35

SENESTE TV