Foto: JN

Bare bryster stoppede trafikken: Se de vilde billeder fra årets Slutwalk

Et par hundrede mere eller mindre afklædte demonstranter gik lørdag gennem København i årets Slutwalk

Af
Jacob Nielsen

Grav-alvorlige temaer som slutshaming, voldtægtskultur og selvbestemmelse kunne ikke slå stemningen ned, da årets Slutwalk-demonstration stoppede trafikken i Københavns gader lørdag eftermiddag.

Rørende taler og bombastiske slagord blev akkompagneret af dans, høj musik og endnu højere humør.

"Det er fedt, at der er kommet så mange forskellige slags mennesker, og jeg synes, at vi, med alle de mennesker der er mødt op i dag, har bevist, at der er mange, som støtter op om vores sag," sagde en af arrangørerne, Astrid Engholm, som her forklarer, hvorfor Slutwalken er vigtig.

"Det kan godt være, man tænker, at vi har fuld ligestilling i Danmark, og at sexisme ikke er et problem, men det er det. Der er, som vi har hørt fra scenen i dag, stadigvæk kvinder, der oplever voldtægt og andre overgreb i dagens Danmark. Vi vil blandt andet gerne have budskaberne ud, at alle har ret til deres egen krop, og hvis man ikke har fået lov til at røre ved nogen, så skal man lade være. Vi ønsker også, at man stopper med at seksualisere folk, man for eksempel bare ser på gaden, fordi man synes, de ser godt ud," siger Astrid Engholm.

Lokalavisen.dk arbejder på et tv-indslag fra Slutwalken, indtil det er klart, kan du se masser af billeder fra eventen her på artiklen.

Foto: JN

Foto: JN

Foto: JN

Foto: JN

Foto: JN

Foto: JN

Foto: JN

Foto: JN

Foto: JN

Foto: JN

Foto: JN

Foto: JN

Foto: JN

Foto: JN

Foto: JN

Publiceret 23 June 2018 16:43

SENESTE TV