Foto: Mostphotos

Forsøgte at tilslutte sig IS: Unge idømt fængsel, udvisning og mistede dansk statsborgerskab

Ingen af de fire nåede frem til Syrien, men de blev alligevel dømt

Af
Jacob Nielsen

Fire unge i alderen 18 til 22 år blev ved Retten i Glostrup tirsdag alle idømt tre års ubetinget fængsel. Tre af dem blev samtidig udvist af landet for bestandigt for at forsøge at rejse til Syrien og tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Ingen af de fire, som kommer fra Københavns vestegn og Østjylland, nåede dog frem til deres bestemmelsessted, da tre af dem blev anholdt i Tyrkiet, mens den fjerde blev frataget passet af sine forældre i Danmark, inden hun rejste.

To frakendt dansk indfødsret

De fire unge tiltalte – en mand på 21 år, en mand på 19 år, en kvinde på 22 år og en kvinde på 18 år – blev alle idømt tre års fængsel. Den 21-årige mand blev samtidig frakendt sin danske indfødsret og udvist af Danmark for bestandigt. Også manden på 19 år blev frakendt sin danske indfødsret og udvist af Danmark for bestandigt. Den 22-årige kvinde blev udvist af Danmark for bestandigt.

"Retten har fulgt anklagemyndighedens strafpåstande og jeg er derfor naturligvis meget tilfreds med dommen, som understreger alvoren af at forsøge at tilslutte sig en terrororganisation," siger specialanklager Bo Bjerregaard.

De dømte ankede alle dommen, oplyser politiet.

Publiceret 26 June 2018 14:55

SENESTE TV