Foto: Google Street View

Glemte handikappet i to døgn: "Det var en intern kommunikationsfejl"

To handikappede beboere er blevet glemt i henholdsvis to døgn og otte timer på bosteder i den private bostedskæde "Habitus". Her har de hverken fået mad, drikke eller medicin.

Den ene af de glemte handikappede beboere blev fundet med trykmærker i sin seng efter to døgn. I tiden, hvor de var alene, fik de ikke mad, drikke og medicin, skriver Socialtilsyn Hovedstaden i en rapport, som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i.

"Det er simpelthen så groft et svigt, at jeg har svært ved at finde ord for det. Det er klart, at det er fuldstændigt i strid med omsorgspligten at have beboere, man glemmer, og som er helt uden kontakt med medarbejderne i flere timer og dage uden at få mad eller medicin. Det er helt uhørt. Her er vi langt, langt uden for lovens rammer for acceptabel adfærd i pleje- og omsorgssektoren," siger Eva Naur, lektor i socialret på Aarhus Universitet.

I redegørelsen for den beboer, der blev glemt i to døgn i HabitusHuset Danshøj, skriver "Habitus" til Lyngby-Taarbæk Kommune, at de ansatte på grund af en "intern kommunikationsfejl" antog, at den handikappede mand var på weekendbesøg hos sine forældre. Derfor lå han i sin seng uden mad, drikke og medicin fra fredag aften klokken 21.15 til søndag. Her fandt personalet beboeren i sengen, og da en sygeplejerske tilså ham, fandtes der røde mærker på hans overkrop efter det lange ophold i sengen.

I redegørelsen til Gladsaxe Kommune for det andet bosted, HabitusHuset Ny Mårumvej, der glemte en beboer i otte timer, står der, at bostedet troede, at der var en medarbejder hos beboeren fra morgenstunden, men det var ikke tilfældet.

Begge forglemmelserne er sket i sommeren 2017.

Direktør i Habitus Martin Godske skriver i en mail til Fagbladet FOA, at han tager svigtet af de to handikappede alvorligt.

"Det var et alvorligt svigt, det der skete for cirka et år siden, og konsekvenserne blev draget på ledelsesniveauet. Vi har beklaget over for de to beboere og deres pårørende."

Publiceret 10 July 2018 00:00

SENESTE TV