Henning Andersen er klar til at udlodde Kongevejen - altså bare skiltet. Foto: Pernille Borenhoff

Henning Andersen er klar til at udlodde Kongevejen - altså bare skiltet. Foto: Pernille Borenhoff

Få fingrene i gamle vejskilte: Hvem vil have en vej?

Kommunen udskifter vejskiltene. Du kan få fingrene i et af de gamle

Af
Pernille Borenhoff

Virumvej, Grønnevej, Hybenvej, Kongevejen og adskillige andre veje primært i Virum og Sorgenfri har fået nye vejskilte. Tilbage i 2017 besluttede kommunalbestyrelsen nemlig, at alle kommunens vejskiltene skulle have et nyt design. Indtil nu er 112 skite blevet udskiftet primært i Virum og Sorgenfri.

Henning Andersen bor i Lyngby. Og han er en meget interesseret i lokalhistorie. Så meget, at han bestyrer facebookgruppen 'Kongens Lyngby i fortid og nutid'.

"Da jeg blev opmærksom på udskiftningen, tænkte jeg, at det da var synd bare at smide skiltene ud. Og derfor henvendte jeg mig til kommunen for at høre, om jeg ikke kunne lave et eller andet sjovt med skiltene, som kom borgerne til gode," fortæller Henning Andersen.

Tanken var, at borgerne kunne erhverve et skilt, og den ide var man med på i kommunen. På den betingelse, at samtlige borgere i Lyngby-Taarbæk kommune fik mulighed for at få fingrene i et skilt.

"Derfor annoncerer vi nu, at vi laver en lodtrækning, hvor alle kan ønske sig et skilt. Vil rigtig mange gerne have Grønnevej, Furesøparkvej eller af de andre veje, så lægger vi ønskerne i en 'hat' og trækker lod," forklarer han.

Der er også oprettet en facebook-side, hvor der løbende informeres om projektet. Siden hedder historiske vejskilte - Lyngby-Taarbæk Kommune.

Ønske du et skilt, så gør du sådan:

skriv til: historiskevejskilte@gmail.com

Hvornår: senest 20. august

Herefter får vinderne direkte besked om afhentning

Publiceret 18 August 2018 07:35