Peter Fulton, der ejer Eventhall Paintball, står klar til at skyde efter ulven. I midten ses et andet værk, som kan flyttes fra sted til sted på banen, og som venter på at få buler og farve på den blanke, skinnende overflade.

Peter Fulton, der ejer Eventhall Paintball, står klar til at skyde efter ulven. I midten ses et andet værk, som kan flyttes fra sted til sted på banen, og som venter på at få buler og farve på den blanke, skinnende overflade. Foto: Tahmasbi

Ulven kommer - skyd den med paintball

10 kunstværker er for tiden placeret rundt omkring på paintballbanen i Tranbjerg og skal beskydes med maling i mange farver. Et af værkerne er en kunstner i ulvekostume

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Kunsthal Aarhus og Aarhus Festuge er gået sammen om en interaktiv udstilling, der for tiden findes på Eventhall Paintball i Tranbjerg. Der finder man 10 værker på en af paintballbanerne, og alle er velkomne til at fyre løs mod dem.

Et af dem er en ulv i form af et ulvekostume med kunstneren, Kristoffer Akselbo, indeni. Det er ikke tilfældigt, at han har valgt netop den udskældte ulv, som skaber heftig debat for tiden og som er blevet skudt og dræbt, selv om det er ulovligt.

Ulvens kostume og den spejlblanke plade vil kunne ses på gaden i Aarhus Festuge i en mere bulet og farverig version.

Ulvens kostume og den spejlblanke plade vil kunne ses på gaden i Aarhus Festuge i en mere bulet og farverig version. Foto: Tahmasbi

Den kunstneriske ulv er ikke permanent til stede på banen i de kommende uger, men vil poppe op. Og ligesom en hvid væg, et stort spejl på en vogn og en gruppe små huse bliver ulven en del af paintballbanen og kommer til at indgå i den legen.

"Og alle er velkomne til at deltage: studikredse, naboer, kolleger, venner og familien," siger Jacob Fabricius fra Kunsthal Aarhus.

Pas på ulven

"Der hænger ikke 10 værker på en væg, som man kan skyde løs på. De er en del af spillet på paintballbanen," forklarer Jacob Fabricius, der har planlagt udstillingen, som hedder Action Paint MMXVIII.

Han har inviteret kunstnerne til at lave værker, der passer ind på paintballbanen og som siden skal udstilles i byrummet i Aarhus Festuge. Præcis hvor er endnu ikke fastlagt.

"Ulvekostumet vil for eksempel passe godt ind i et af butiksvinduerne på Strøget, mener Jacob Fabricius.

Det er kunsteren, Maya Wibling, og avisens udsendte, man kan se i spejlet. Det vil afsløre fjenden i en vinkel på 180 grader.

Det er kunsteren, Maya Wibling, og avisens udsendte, man kan se i spejlet. Det vil afsløre fjenden i en vinkel på 180 grader. Foto: Tahmasbi

Da avisen kigger forbi, er Peter Fulton, som ejer Eventhall Paintball, i gang med en prøveskydning af ulven. Kristoffer Akselbo har blandt andet en skudsikker vest på under kostumet, for det kan gøre ondt at blive ramt af kuglerne med maling i.

"Det giver et smæld, når du rammer hovedet. Og på benene gør det ondt," siger Kristoffer Akselbo inde i ulvehovedet.

De to mænd diskuterer hvilke regler, de skal sætte, for beskydningen af ulven. Det bliver forbudt at skyde den tæt på og at sigte efter hovedet. Og den kommer kun til at optræde i kontrollerede spil og for eksempel ikke en polterabend.

Værk afslører fjenden

Til gengæld må man skyde lige så meget, man har lyst til på Maya Wiblings abstrakte forpost, som er et halvkugelformetspejl to-tre meter oppe i luften. I det kan man se banen i 180 grader og spotte fjenden.

"Det er en form for forpost, som man kender fra krige. Kampen på en paintballbane er en leg, som minder om krig," siger Maya Wibling.

"Jeg har lavet en meget stram komposition på foden af spejlet, som er malet i geometriske mønstre. Jeg glæder mig til at se det, når det er blevet beskudt," smiler hun.

De 10 kunstnere tæller så etablerede navne som Claus Carstensen og Peter Bonde, der hørte til 1980'erne Unge Vilde. Der er også unge navne som Pernille Kapper Williams og Christian Falsnaes.

Publiceret 18 August 2018 07:38

SENESTE TV