Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix

Kvindelig fængselsbetjent fyret efter flirt med Peter Madsen

Ved ikke hvordan deres forhold skal udvikle sig

Af
Jacob Nielsen

Med et forhold til seriemorderen Peter Lundin i baggagen, gik 33-årige Bettina Brøns for nylig ud og advarede andre kvinder om at indlede et forhold til den nu drabsdømte ubådsbygger Peter Madsen.

Men den advarsel har en kvindelig fængselsbetjent fra Vestre Fængsel tilsyneladende ikke valgt at følge.

Kvinden, som er i 40érne og ønsker at være anonym, fortæller til Ekstra Bladet, at hun klikkede rigtig godt med Peter Madsen og derfor begyndte at indlede, hvad der kan kategoriseres som en flirt og et tættere venskab med ham.

Den slags er ikke tilladt ansatte og indsatte imellem, og derfor valgte kvinden selv at sige sit job op i forsommeren. Opsigelsen blev dog vekslet til en fristilling, da kriminalforsorgen efterfølgende opdagede deres relation gennem en heftig brevudveksling.

Kvinden kan ikke forklare, hvad der drager hende mod Madsen og hvorfor hun ikke trak sig, da det blev et jobmæssigt problem.

Hun fortæller, at der går vilde sexrygter blandt de tidligere kollegaer om hende og livstidsfangen, men dem afkræfter hun. Til gengæld var der både fascination og drømme om engang at kunne leve sammen. Den nu tidligere fængselsbetjent er nu i færd med at finde ud af, hvad fremtiden kan og skal bringe.

"Jeg ved ikke, om det udvikler sig mere. Det kan jeg ikke sige 100 procent," siger hun til Ekstra Bladet.

Kriminalforsorgen ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, men oplyser, at et forhold til en indsat har sikkerhedsmæssig betydning for den ansattes habilitet og integritet og derfor er afskedigelsesgrund.

Kim Østerbye, der er formand for Fængselsforbundet, vurderer, at det cirka sker en gang om året, at en fængselsbetjent ’får rodet sig ud i det her meget, meget pinlige for systemet’, skriver Ekstra Bladet.

Publiceret 21 August 2018 12:10

SENESTE TV