Arkivfoto

Lotto-millionærs store sorg: "Jeg ville ønske, jeg kunne bruge dem, sammen med hende"

Lottovinder har haft en hård tid. Konen er nemlig ramt af demens

Af
Jacob Nielsen

En pensionist fra Silkeborg Kommune blev i weekenden den heldige vinder af en million kroner i Lotto.

Manden, der er i 60’erne, blev søndag formiddag opmærksom på, at han var en af de heldige fra lørdagens Lottotrækning og gik straks til OK-tanken i Lysbro, hvor han havde købt sin kupon.

"De var meget glade for, at det var en lokal, der havde vundet og ikke en strejfer. Så der var højt humør dernede. Hende der lavede kuponen for mig, har da også fået en stor kurv med blomster, vin og det hele," siger vinderen, som Danske Spil har talt med.

Manden har spillet Lotto siden Lottos begyndelse for snart 29 år siden. Dengang lavede han en kupon til sin kone og til sig selv. Og dem har han spillet hver eneste uge siden.

Der er dog et skår i glæden.

"Min kone bor på et hjem for demente i dag, og jeg ville da ønske, at jeg kunne bruge dem, sammen med hende – nu hvor vores Lotto-historie går så langt tilbage. Men efter mange år, har jeg affundet mig med situationen. Så nu må jeg få det bedste ud af det med mine børn og børnebørn. Men jeg kan sige dig så meget, at det ikke har været nemt. Heldigvis har jeg et godt netværk og ild i rumpetten. Det har båret mig igennem," siger vinderen til Danske Spil.

Gevinsten har dog alligevel bragt stor glæde og vil da også forsøde tilværelsen i det midtjyske.

"Efter jeg havde været i banken, måtte jeg lige tage et moment ude i bilen med en øl og en smøg. Og hele vejen hjem sang jeg John Mogensens ”Så længe jeg lever” meget højt. Den fik også en tur

mere på guitaren, da jeg kom hjem," siger han med et grin.

Udover at pengene skal bruges til at supplere pensionen, så skal den nyudklækkede millionær bruge nogle af pengene på en rejse til Australien, hvor han skal besøge nogle venner. Derudover vil han betænke sine børn samt give børnebørnene et kørekort.

"De får af vide, at jeg betaler regningen, når de har bestået. De får sgu ikke pengene i hånden, så bruger de dem bare," lyder analysen.

Publiceret 06 September 2018 10:30

SENESTE TV