Maria Hirse blev sidste år anholdt i Gribskov. Foto: Bo Nymann/Ritzau Scanpix

Maria Hirse blev sidste år anholdt i Gribskov. Foto: Bo Nymann/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Maria Hirse anholdt for hæleri: Har hyret stjerneadvokat

Maria Hirse nægter sig skyldig i alle anklager

Af
Jeppe Helkov

Højt at flyve, dybt at falde. Den talemåde passer nok meget godt på den tidligere lykkehjulsvært Maria Hirse.

Hun står i øjeblikket anklaget for hæleri i Vejby og forsøg på indbrud på en gård i Plejelt. Men Maria Hirse har ikke tænkt sig at lade sig falde uden kamp. Derfor har hun hyret stjerneadvokaten Henrik Stagetorn.

"Det er korrekt. Det har jeg gjort i nogle måneder. Jeg husker ikke den eksakte dato, men engang siden sommer," siger Henrik Stagetorn til Ekstra Bladet. Han understreger samtidig, at Maria Hirse nægter sig skyldig i anklagerne.

"Maria Hirse nægter sig skyldig i alle forhold," siger Henrik Stagetorn, der er blandt de mest profilerede advokater herhjemme. Han var blandt andet forsvarer i den såkaldte tunesersag, hvor to tunesere var tiltalt for at ville dræbe Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

Anholdt i Vejby

Sagen mod Maria Hirse startede i juli sidste år. Her kom det frem, at den tidligere tv-vært og hendes kæreste, der var prøvemedlem i rockergrupperingen Bandidos, efter en ransagning i Vejby var blevet sigtet for hæleri.

Ud af parrets hus blev der blandt andet slæbt designerlamper, dyre vine og en del Kitchen Aid-køkkenmaskiner.

I august kom Maria Hirse igen i fokus, da hun blev pågrebet på en gård i Plejelt i Helsingør Kommune. Her var hun angiveligt i gang med at bryde ind.

"Vi kan bekræfte, at vi haft et indbrudsforsøg deroppe, og at der blev anholdt to personer. De to personer har været anholdt og afhørt, og de er nu løsladt igen. Mere kan vi ikke sige," sagde Nordsjællands Politi dengang.

Genkendte Hirse

Gårdejeren fortalte, at han havde kunnet genkende Maria Hirse fra Lykkehjulet - og at han havde måttet blive hos hende og en medmistænkt i 20 minutter for at sikre, at de ikke stak af.

Maria Hirse havde dog en noget anden forklaring på mødet med gårdejeren.

"Faktum er, at vi går ned langs stalden for at se, hvor mange bokse, der har åbent vindue. Da klokken er 22.45, vil vi ikke forstyrre, men da vi gerne vil se størrelsen på hesteboksene, åbner vi stalddøren. Vi når dog kun lige at træde ind, da lyset bliver tændt og nogle mennesker kommer løbende og råber op. Vi bliver forskrækkede og begynder at løbe, da det er tydeligt, at stemmerne er vrede, Jeg falder, og det næste, jeg registrerer, er en mand, der vrider min ene arm rundt for derefter at trække mig hen ad jorden," skrev Maria Hirse på sin Facebook-profil om oplevelsen.

Publiceret 14 September 2018 12:10

SENESTE TV