Inger Støjberg, udlændinge- og integrationsminister taler med en beboer under besøget på Udrejsecenter Kærshovedgård. Besøget sker sammen med hendes fem nordiske ministerkolleger onsdag den 19. september 2018. . (Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix)

Inger Støjberg, udlændinge- og integrationsminister taler med en beboer under besøget på Udrejsecenter Kærshovedgård. Besøget sker sammen med hendes fem nordiske ministerkolleger onsdag den 19. september 2018. . (Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Dalegaard / Ritzau Scanpix

Støjberg besøgte afviste asylansøgere i omstridt udrejsecenter

Udrejsecenter Kærshovedgård havde onsdag fornemt besøg

Af
Jacob Nielsen

Der var drøftelser om udsendelse af afviste asylansøgere og frivillig tilbagevenden for migranter til deres hjemlande, da udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg onsdag besøgte det omstridte Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast sammen med sine nordiske ministerkolleger, den islandske justitsminister Sigríður A. Andersen, den svenske migrationsminister Heléne Fritzon, samt den norske justitsminister Tor Mikkel Wara og integrationsminister Jan Tore Sanner.

Besøget skerte i forbindelse med, at Danmark i år har formandskabet for det nordiske samarbejde på højt niveau for flygtningespørgsmål (NSHF).

I går tirsdag var Støjberg og de nordiske ministre på besøg i Vollsmose, der er på regeringens ghettoliste. Her diskuterede de blandt andet udfordringer og løsninger i arbejdet med ghettoområder.

Publiceret 19 September 2018 14:25