Se det selv:

Sådan jager man med falke

Efter 50 års pause kan man igen gå på jagt med rovfugle i Danmark. Falkonergården gør derfor særligt ud af at vise falkonerens jagtfugle, samt at fortælle og vise lidt omkring den 1.500 år gamle jagtform i Norden. Derudover vil der også blive fremvist et par af de nyere jagtfugle, som kommer fra Amerika - nemlig kongemusvågen, der er verdens største musvågeart, samt verdens næstmindste, nemlig den amerikanske tårnfalk.

Så er vi helt tæt på falken. Pressefoto

Så er vi helt tæt på falken. Pressefoto

Man kommer blandt andet til at opleve en præsentation af samarbejdet mellem hest og falkoner - det var nemlig den måde, man kom ud i jagtområdet og kunne følge falken over stok og sten. I løbet af programmet indgår et indslag, hvor Edith Wenzel fra Falkonergården jagttræner falk fra hesteryg.

Edith Wenzel med den islandske hest Eyja og Lannerfalken Gunhild. Pressefoto

Edith Wenzel med den islandske hest Eyja og Lannerfalken Gunhild. Pressefoto

I september og i oktober er der opvisninger klokken 15 hver lørdag og søndag, samt alle dage i efterårsferien i uge. Herefter holder Falkonergården lukket indtil maj 2019. Billetsalg 30 minutter før programstart - som starter præcis og strækker sig over en time og vil foregå både inden- og udendørs, skriver Falkonergården i en pressemeddelelse.

Publiceret 20 September 2018 16:17