Foto: Der er masser af landlig idyl og smukke omgivelser hos Skolen.com i Homå - men nu leverer en stribe forældre til tidligere elever grove anklager om skolens daglige drift.

Foto: Der er masser af landlig idyl og smukke omgivelser hos Skolen.com i Homå - men nu leverer en stribe forældre til tidligere elever grove anklager om skolens daglige drift. Pressebillede

Forældre anklager skole for hjernevask

Skolen.com i Homå er underlagt tilsyn af Undervisningsministeriet

Af
Jacob Nielsen

Forældre til børn, der går på den østjyske friskole Skolen.com, udtaler skarp kritik af skolen, som de blandt andet anklager for hjernevask. Det skriver Radio24syv.

Skolen ligger side om side med et meditationscenter, der er drevet af skolelederens mand, Jørgen, og det har ifølge forældrene en uheldig konsekvens.

Eksempelvis oplever forældrene, at skolelederens løsning, hvis deres børn kommer bagud fagligt eller ikke trives på skolen, er, at de skal have dyre meditations-sessions med hendes mand.

"De hjernevasker os til at tro, at deres fremgangsmåder er de rigtige," siger far til to tidligere elever på Skolen.com, Morten Adamsen, til Radio24syv.

I alt 10 familier er stået frem med kritik. Det gælder også Christine Storgaard.

"Vi havde problemer med vores datter og spurgte ind til, om vi skulle tale med Familiehuset i Norddjurs Kommune. Men skolen sagde, det ikke var en god ide. Vi skulle i stedet have meditationer med Jørgen," fortæller Christine Storgaard, der oplevede, at skolen pressede familien til meditations-sessions.

Et andet eksempel kommer fra forælder Mette Mandix, hvis søn blev udsat for meditation uden hendes samtykke.

"Vores dreng var meget udadreagerende. En dag fik han et flip, og skolens løsning var at holde fast i ham og bære ham hjem til Jørgen Høher," fortæller hun til Radio24syv.

Professor ved Danmarks Pædagogiske Universitet, Niels Egelund, tager afstand til skolens fremgangsmåde.

"Det er helt urimeligt, at man blander skole og meditationscenteret sammen. Det er dybt uetisk, hvis forældrene føler sig pressede til at tage meditationer. Jørgen Høher må slet ikke blandes ind i arbejdet med børnene," siger han.

På baggrund af de mange underretninger fra frustrerede forældre fører Undervisningsministeriet for tiden tilsyn med Skolen.com. Af samme årsag vil skoleleder Kristina Holt ikke udtale sig.

Publiceret 11 October 2018 00:00

SENESTE TV