Det er nu ikke længere muligt at krydse Skovgårdsvej i hverken bil eller på cykel.

Det er nu ikke længere muligt at krydse Skovgårdsvej i hverken bil eller på cykel. Foto: John Randeris / Ritzau Scanpix

Landmand blokerer hovedvej med grus i protest

Af
Jacob Nielsen

Svineavler Martin Lund Madsen har gennem et stykke tid ligget i en juridisk tvist med Banedanmark og Vejen Kommune om den nyanlagte vej, Skovgårdsvej, som man har anlagt efter en tvangsekspropriation af landmandens jord.

I Højesteret har man kendt en del af eksproprieringen for ulovlig, og det fik Martin Lund Madsen til at bekendtgøre, at han ville spærre vejen, fordi hans ejendomsret er krænket.

Det løfte holdt han til fulde mandag formiddag, hvor han ved hjælp af gummiged og traktorer læssede store dynger af sand tværs over vejen i protest.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at man er tilstede på vejen for at opretholde sikkerhed, ro og orden og regulere trafikkent.

"Da det kan medføre trafikale problemer, hvis kørende bliver stoppet af afspærring inde på vejen, har Syd- og Sønderjyllands Politi anmodet Vejen kommune om at afspærre i hver ende af Skovgårdsvej. Afspærringen vil være i kraft indtil videre," lyder meldingen fra politiet.

Landmand Martin Lund Madsen har afspærret Skovgårdsvej i Vejen Kommune i protest.

Landmand Martin Lund Madsen har afspærret Skovgårdsvej i Vejen Kommune i protest. Foto: John Randeris / Ritzau Scanpix

Store langbrugsmaskiner læssede mandag formiddag tonsvis af sand og grus af på vejen.

Store langbrugsmaskiner læssede mandag formiddag tonsvis af sand og grus af på vejen. Foto: John Randeris / Ritzau Scanpix

Publiceret 22 October 2018 15:43

SENESTE TV