T.v.: Hvad kommer ind, skal også ud. Derfor blev der også lagt hestepærer rundt om på hjemmet. Men det blev hurtigt rengjort.

T.v.: Hvad kommer ind, skal også ud. Derfor blev der også lagt hestepærer rundt om på hjemmet. Men det blev hurtigt rengjort.

Hesten Balou fik tårerne frem på plejehjem: 'Dyr gør bare noget ved folk'

Af
Jeppe Helkov

hesteven Hvad laver de heste dér? Det spørgsmål poppede straks op hos hele Ugepostens redaktion, da vi så de her billeder. For hvad laver en hest egentlig på et plejehjem en ganske almindelig onsdag?

Jo, der er faktisk en ganske naturlig — og fornuftig — forklaring. Det fortæller Ninette Andersen fra Ellen Mariehjemme, hvor hesten var på besøg.

"Vi vil gerne gøre lidt ekstra for de ældre. Og dyr gør bare noget ved folk. Især hvis man måske er en smule dement. De giver bare en ekstrem stor glæde," siger hun og fortæller, at mange af de ældre blev så rørte over mødet med hesten, at tårerne piblede frem.

Hesten Balou charmerede hele Ellen Mariehjemmet. Især denne mand blev rørt af mødet med den lille hest.

Hesten Balou charmerede hele Ellen Mariehjemmet. Især denne mand blev rørt af mødet med den lille hest.

"De ældre synes, det var alle tiders. Nogen blev så rørte, at de var ved at græde. Det er jo ikke hver dag, der er en hest på besøg på et plejehjem. Hos mange af dem bragte det minder frem. Så alle grinte og morede sig. Det var en kæmpe succes," siger Ninette Andersen.

Bevægende oplevelse

Der blev snakket og klappet, kysset og nusset. Trippet rundt på små forsigtige hove, stue ud og stue ind, holdt krammepauser — delt ud af minder fra en svunden tid, smilet og tænkt. Samlet et par klatter op blev der også – alle de æbler, godbidder og knaser skulle jo ud igen, men det blev der ikke taget notits af fra nogen.

Især én mand blev påvirket: En ældre herre, der ellers var blevet oppe på sit værelse. Hesten Balou tog elevatoren op, så manden også kunne få glæde af den bløde manke.

"Alene det at hesten kom op til ham gjorde besøget det hele værd. Han rejste sig op og puttede hovedet ned til Balou. Det var meget bevægende at være vidne til. Det viser bare, at omsorgsinstinktet er noget, der hænger ved hele livet," siger Ninette Andersen.

Balou bor til daglig hos Græsted og Omegns Rideklub. Og ideen til hestebesøget stammer fra en vikar hos Ellen Mariehjemmet.

"Vi har en vikar, der kommer fra den rideskole. Så har vi talt lidt om, at det kunne være sjovt. I september kørte de ældre også hestevognskørsel gennem byen. Det er bestemt ikke sidste gang, vi gør sådan noget," siger Ninette Andersen.

Publiceret 08 November 2018 15:53

SENESTE TV