Pressefoto: Discovery Networks Danmark

Pressefoto: Discovery Networks Danmark

Brittas døtre står frem: "Vi vil gerne have vores version ud"

Af
Jacob Nielsen

Udover 64-årige Britta Nielsen, så er tre andre personer sigtet i sagen om svindel for mindst 111 millioner kroner i Socialstyrelsen. Alle tre er børn af Britta Nielsen. Udover hendes 38-årige søn, Jimmy Hayat, drejer det sig om døtrene Samina og Jamilla Hayat. Det står klart, efter at navneforbudet mod dem alle nu er blevet ophævet.

Som følge heraf har Britta Nielsens to døtre, som er sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed, valgt at stå frem og fortælle deres side af sagen. Det gør de i et eksklusivt interview, som vises på Kanal 5 i aften klokken 21.

Jeg kan godt forstå, at man tænker, det virker helt ekstremt. Hvorfor er der ikke nogen klokker, der har ringet? Men for os har det været sådan gennem hele vores liv

I programmet ‘Brittas døtre taler ud’, løfter Samina og Jamilla Hayat for første gang sløret for et liv med luksusrejser, dyre biler og konkurrenceheste for millioner, og ikke mindst chokket da de pludselig bliver sigtet for en forbrydelse, de ikke mener, de har begået.

"Lige meget hvor angstprovokerende det måtte være at stå frem med ansigt og navn, så er man nødt til at gøre det i forhold til den hetz, der er kørt, og alle gisningerne. Vi vil gerne have vores version ud," siger Samina Hayat i interviewet til Kanal 5.

Til tv-stationen fortæller 31-årige Samina Hayat, at hun de seneste 11 år har købt og solgt op mod 60 konkurrenceheste til priser på op til 100.000 euro per styk. Pengene til de mange heste kom ifølge Samina Hayat fra hendes mor, Britta Nielsen.

Den tre år ældre Jamilla Hayat fortæller, at hun blandt andet har modtaget en halv million kroner til køb af en bil.

Begge afviser dog blankt at have kendt til moderens påståede kriminalitet.

"Jeg kan godt forstå, at man tænker, det virker helt ekstremt. Hvorfor er der ikke nogen klokker, der har ringet? Men for os har det været sådan gennem hele vores liv. Det har ikke været på en gang, at de her ting er blevet købt. Det er sket gradvist," siger Jamilla Hayat.

Se interviewet med søstrene Hayat i aften klokken 21 på Kanal 5.

Ifølge politiet har Samina og Jamilla Hayat modtaget en betydelig del af de penge, deres mor Britta Nielsen svindlede Socialstyrelsen for.

Publiceret 14 November 2018 00:00

SENESTE TV