Melinda bager safranboller til denne 2. søndag i advent. Få opskriften nederst i artiklen. Privatfoto

Melinda bager safranboller til denne 2. søndag i advent. Få opskriften nederst i artiklen. Privatfoto

Konditors frække advent: Både bollerne og brysterne hæver

Melinda Johansson er Instagrammodel. Hun er også konditor og vild med julen, og det kombineres i den søde juletid, hvor hun deler ud af sine yndlings juleopskrifter op til hver søndag i advent. I dag 9. december står den på svenske safranboller

Af
Jacob Nielsen

Om dagen er hun hårdtarbejde konditor, som er ukristeligt tidligt ude af fjerdene for at have kager klar fra morgenstunden i det lokale bageri.

Om aftenen springer hun ud som sexet og barmfager Instagram-model med hang til søde sager og med en mission om at hylde kropspositisme. Hendes Instagram følges af mere end 85.000 mennesker.

Kontrasten mellem de to verdener er stor, men det tænker 25-årige Melinda Johansson ikke så meget over til dagligt.

"Jeg elsker begge verdener. De giver mulighed for at udtrykke mig på forskellig farverig vis, men de to personligheder flyder ligesom sammen til én, selvom jeg forsøger at holde dem adskilt," siger Melinda, som heller ikke taler højt om sit alter ego overfor familie, venner og arbejdskollegaer.

Kropspositiv mission

Skoleårene bød på massiv mobning, som for alvor tog fart, da Melinda begyndte at udvikle sig hurtigere end de andre kammerater i klassen. Det førte til, at hun hadede sine kvindelige former og gemte sig bag store trøjer, men efter skoletiden besluttede hun, at det skulle være slut, og siden har hun arbejdet hårdt på at genopbygge sin selvtillid.

Med selvtilliden bedre på plads er Melinda nu i virkeligheden på en mission, når hun viser sine svulmende fortrin, som ikke ser ud til at stoppe med at vokse. Alene det seneste år er hun vokset fra en M til en N i bh-størrelse.

Men formerne generer hende ikke længere privat.

"Jeg har lært at turde vise mig selv og stå ved mig selv, og det synes jeg er vigtigt at anspore andre til også. Jeg vil gerne gøre folk opmærksomme på, hvor vigtigt det er at turde være sig selv, uanset hvordan man ser ud. Der er så mange mennesker, der gemmer sig og skjuler sig, fordi de er bange for at blive dømt. Det skal ikke være sådan, vi bør acceptere alle for, hvem de er, og hvordan de ser ud," siger Melinda Johansson, som dog kan have udfordringer med de massive fortrin på arbejdet:

"Ja, de kan være i vejen. Jeg har nogle hvide knapper på min arbejdsuniform, der stikker ud, og det sker, at jeg efterlader et mærke efter knappen på kagerne... og så lever min bh i øvrigt sit helt eget liv, så jeg ofte skal rette den," griner Melinda.

2. søndag i advent

Melinda elsker den skønne højtid, og hun kommer mere og mere i julestemning, jo tættere vi kommer på den 24. december. Julepynten er allerede så småt på plads, det samme er gaverne, og duften af hjemmebag er også begyndt at brede sig i hjemmet. Den står både på klejner, brunkager, Luciabrød og Rudolf Cupcakes, som hun gav opskriften på 1. søndag i advent. I dag står den på svenske safranboller.

Melinda vil også de kommende adventssøndage på sin helt egen måde bidrage til julestemningen på Lokalavisen.dk.

Få opskriften på safranboller her:

Dej:

25 g gær

100 g smør

2,5 dl mælk

1 æg

1 dl sukker

1 smule salt (1/5 teske)

1 spsk safran-aroma

Cirka 8 dl mel

Fyld:

300 g revet mandelmasse

75 g smør

Sådan gør du:

Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt mælk og safranaroma og opvarm til det er fingervarmt, (37 grader).

Put gær i en skål og hæld den fingervarme blandig af mælk, smør og safran-aroma over. Rør rundt til gæren er opløst.

Tilsæt æg, sukker, salt og det meste af melen. Ælt dejen grundigt og tilsæt lidt mere mel, hvis det er nødvendigt.

Lad dejen hæve i 40 minutter.

Læg dejen på et bord, som er overdrysset med mel, og bred den ud som en rektangulær firkant (cirka 20cm. x 50 cm.).

Blandt fyldet i en anden skal og spred det efterfølgende ud over halvdelen af det firkantede dejstykke. Fold den anden halvdel henover.

Skær jævne strimler af dejen ud (20 cm. lange og cirka 2 cm. brede.)

Hold din pegefinger og langfinger sammen og kør dejen 1-2-3 gange rundt om fingrene. Fastgør dejstrimlen på undersiden af bollen.

Placer safranbollerne på en bageplade. Lad dem efterhæve på bagepladen i 30 minutter.

Derefter pensles med æggeblomme. Bag i den nederste del af ovnen ved 200 grader i ca. 8-12 minutter (alt efter hvilken ovn du har).

Mens safranbollerne afkøler lidt, smelt da omkring 75g smør.

Bollerne pensles med smeltet smør og dyppes i sukker.

Publiceret 09 December 2018 08:00