Christian Kjær skal i dag i retten, hvor han er tiltalt for at have kørt ind i en trafikofficial ved et cykelløb tilbage i august. Arkivfoto: Keld Tannenberg

Christian Kjær skal i dag i retten, hvor han er tiltalt for at have kørt ind i en trafikofficial ved et cykelløb tilbage i august. Arkivfoto: Keld Tannenberg

Christian Kjær for retten i dag

Kammerherre og tidligere kommunalbestyrelsesmedlem skal i dag i retten, hvor han er tiltalt for at have påkørt en trafikofficial ved et cykelløb sidste sommer

Af
Anne Dahl Kristensen

I dag indledes retssagen mod Christian Kjær ved Retten i Lyngby.

Her er kammerherren og det tidligere konservative kommunalbestyrelsesmedlem i Rudersdal tiltalt for i august at have påkørt en såkaldt trafikofficial ved et cykelløb nær Kjærs bopæl på Sandbjergvej.

Det skriver Ekstra Bladet.

Helt konkret fandt episoden sted i krydset ved Gøngehusvej og Elleslettegårdsvej, hvor krydset var spærret for indkørsel i forbindelse med et igangværende cykelløb.

Ifølge Ekstra Bladet befandt Christian Kjær sig alene i sin bil, hvor han var på vej til bageren efter morgenbørd. Han blev dog stoppet af to trafikofficials, der havde til opgave at styre trafikken.

Ramt af bilen

Der opstod uenighed mellem de to parter, da Christian Kjær blev bedt om at bakke, og ifølge tiltalen resulterede konflikten i, at den ene trafikofficial blev ramt af Christian Kjærs bil, så han faldt og fik et blåt mærke på det højre knæ.

Christian Kjær er ved retten tiltalt for at have begået fire lovovertrædelser, et i henhold til straffeloven og de tre øvrige i henhold til færdselsloven.

Politiets anklager går ifølge Ekstra Bladet både efter en fængselsstraf samt bødestraf, ligesom det kræves, at Christian Kjær frakendes sit kørekort.

Christian Kjær nægter sig skyldig i alle anklager. Han forklarer i stedet, at den pågældende trafikofficial slog ham i øjet med en stav.

Der forventes dom i sagen senere i dag.

Publiceret 21 February 2019 12:28

SENESTE TV