Arkivfoto: SKAFTE RUMLE / Ritzau Scanpix

Arkivfoto: SKAFTE RUMLE / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Restaurant lukket omgående af Fødevarestyrelsen: Så ulækkert var der i køkkenet

Shiffa Bar and Restaurant i Bazar Vest i Aarhus blev fredag lukket af Fødevarestyrelsen

Det er foreløbigt slut med at lange mad over disken i Shiffa Bar and Restaurant i Bazar Vest i Aarhus. Det sker efter tre sure smileyer i træk, store bøder og endnu et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen fredag, skriver Lokalavisen Aarhus.

I alt har restauranten modtaget bøder for over 30.000 kroner for dårlig rengøring og forkert håndtering af fødevarer.

Ved fredagens kontrol var den helt gal. Der blev der fundet rødlige plamager på en skinne til hylder samt i bunden af køleskabet. På lågen til en mikroovn var der gullige belægninger på kanten. Indvendig var mikrobølgeovnen beskidt med gullige belægninger. Bordkanten på et arbejdsbord var rusten og havde fedtet belægning. Ved en håndvask manglede der papir, og der var ophobet ting foran, som gjorde det svært at anvende håndvasken. Undersiden af en produktionsvask fremstod med en gullig belægning. I selve produktionsvasken lå vand med madrester og en karklud, som lå i vand. Produktionsvaskens armaturer fremstod med brunlig belægning ved håndtaget. I køkkenet var rullebordet opstillet med ren service, men bordet fremstod med fedtede belægninger på hjul og bremser. En udsalgsdisk med varm mad fremstod med fedtede belægninger, og generelt var der ifølge kontrolrapporten fedtede belægninger på diverse håndtag og betjeningspaneler, samt bordben og flader, skriver Lokalavisen Aarhus med henvisning til kontrolrapporten.

Overfor TV2 Østjylland forklarer indehaveren af Shiffa Bar and Resturant, Abdirahman Muhidin Roble, at man vil få rettet op på tingene, så stedet kan åbne igen i løbet af denne uge. Han siger i øvrigt at de mange fejl og overtrædelser af fødevareloven bunder i kommunikationsvanskeligheder.

"Vi har misforstået hinanden, og der er nogle kommunikations- og sprogproblemer. De skal være bedre til at forklare, hvordan jeg skal gøre og hjælpe mig. Vi kommer fra forskellige kulturer," siger Abdirahman Muhidin Roble til TV2 Østjylland.

jn

Publiceret 12 March 2019 13:15

SENESTE TV