Mandag blev Frank Møller Rasmussen fra Kokkedal skubbet afsted af borgmester Thomas Lykke Pedersen foran rådhuset. Privatfoto.

Mandag blev Frank Møller Rasmussen fra Kokkedal skubbet afsted af borgmester Thomas Lykke Pedersen foran rådhuset. Privatfoto.

Frank går Danmark rundt: Overnatter hos folk han møder på sin vej

58-årige Frank Møller Rasmussen fra Fredensborg er på gåtur rundt i Danmark

Frank Møller Rasmussen blev vraget til tv-programmet "Alene i Vildmarken", og hvad gør man så?

Han kom i tanke om en cykeltur han var på som 14-årig.

"I sommeren '74 kørte jeg Danmark rundt på cykel med en klassekammerat. Vi fik lov til at sove på hølofter, og blev budt indenfor på saftevand og kage."

Idéen var født til en vild vandretur, som begyndte mandag i Kokkedal, hvor Frank blev skubbet afsted af Fredensborg Kommunes borgmester, Thomas Lykke Pedersen, foran rådhuset, skriver Lokalavisen

Uge-Nyt Fredensborg.

Den 58-årige syge- og handicaphjælper er nu i færd med at gå Danmark rundt til fods. Foran sig skubber han sin vogn med alt sit grej, der samlet vejer 35 kilo. Forude venter en vandretur på sammenlagt 2000 kilometer, der skal gennemføres på 100 dage - 20 kilometer om dagen.

Husker du da Aqua-sanger, Rene Dif, gik fra København til Skagen?

Undervejs skal han besøge de største 30 kommuner i landet og han har ét dogme, der vækker opsigt: Han må ikke betale for sine overnatninger, men skal inviteres indenfor af folk han kommer i snak med på turen.

Da Uge-Nyt Fredensborg torsdag fanger Frank Møller Rasmussen på telefonen er han kommet til Greve.

"Jeg har gået 75 kilometer og jeg må erkende, at jeg føler mig brugt. Jeg vidste, at de første fire-fem dage ville blive de værste, så hvis jeg overlevede dem, så kan jeg gå mig i form," siger.

Efter planen er Frank Møller Rasmussen tilbage i Kokkedal 25. juni og undervejs hilser han på alle han møder. Det er dog ikke alle der hilser igen, fortæller han.

"Blandt dem der er over 50 hilser 90 procent igen, mens det blandt de unge under 30 år kun er ti procent, der hilser igen. De unge har noget i ørerne og har nok i sig selv," siger Frank til Uge-Nyt Fredensborg.

Du kan følge Frank Møller Rasmussens tur Danmark rundt på wondertour.dk.

jn

Publiceret 22 March 2019 09:59

SENESTE TV