Fra optøjerne i Albertslund den 15. april. Foto: Steven Knap/Byrd.

Fra optøjerne i Albertslund den 15. april. Foto: Steven Knap/Byrd.

Boligselskab om optøjer ved Paludan-demo: Er det vores beboere, bliver familier sat på gaden

"Vi vil ikke acceptere, at man sætter ild til sit eget boligområde," siger direktør for bo-Vest, Ulrik Brock Hoffmeyer

De optøjer som opstod i Albertslund mandag før påske, i forbindelse med en varslet demonstration fra den racismedømte Rasmus Paludan, kan få den konsekvens, at hele familier sættes på gaden.

Sådan lyder meldingen fra Bo-Vest, der er administrations-fællesskab for de boligområder i Albertslund, hvor balladen opstod, skriver Albertslund Posten.

"Vi vil gerne gøre det helt klart, at hvis det viser sig, at det er beboere fra vores boligområder der står bag, og hvis de bliver dømt for det, så vil hele familien til den dømte blive sat på gaden," siger direktør Ulrik Brock Hoffmeyer.

Dermed vil Bo-Vest benytte den samme mulighed i lovgivningen, som man gjorde efter brandene i Albertslund i 2012-13. Her endte en domfældelse med, at en familie blev sat på gaden.

Men direktøren understreger, at man endnu ikke har sikker viden om, hvorvidt det er beboere eller udefrakommende, der står bag balladen:

"Vi håber naturligvis ikke det er tilfældet. Det er politiets opgave at danne sig et overblik over hvem der står bag. Men når vi ved om det er nogen af vores beboere, og hvis de bliver dømt i retten, så vil vi ikke tøve med at benytte muligheden for at sætte hele husstanden på gaden. Vi finder det fuldstændig uacceptabelt, hvad der er foregået," siger Ulrik Brock Hoffmeyer til Albertslund Posten.

Lad være med at lade jer provokere af Rasmus Paludan, lyder opfordringen fra Bo-Vest-direktør Ulrik Brock Hoffmeyer. Stefan Kai Nielsen/Ekko

Lad være med at lade jer provokere af Rasmus Paludan, lyder opfordringen fra Bo-Vest-direktør Ulrik Brock Hoffmeyer. Stefan Kai Nielsen/Ekko

Hvis det omvendt viser sig kun at være udefra kommende folk der står bag optøjerne, har Bo-Vest ikke så mange muligheder for sanktioner:

"Så er det begrænset hvad vi kan gøre. Vi kan have en dialog med politiet om at det ikke er hensigtsmæssigt at holde demonstrationer i vores boligområder. Men det er naturligvis politiets afgørelse hvad man vil give tilladelse til."

Samtidig opfordrer Ulrik Brock Hoffmeyer til, at man rundt omkring i familierne får snakket grundigt om tingene, så lignende situationer ikke opstår igen:

"Jeg kan kun opfordre til, at man ikke lader sig provokere af Rasmus Paludan. Det kan være svært, men det er simpelt hen den eneste vej, at ignorere ham og de demonstrationer han står bag."

Publiceret 24 April 2019 00:00

SENESTE TV