Trods masser af glade deltagere i årets turnering er Football Festival kommet ud med et underskud i nærheden af 100.000 kr.

Trods masser af glade deltagere i årets turnering er Football Festival kommet ud med et underskud i nærheden af 100.000 kr.

Football Festival fik underskud på 100.000 kr.

Færre spillere pr. hold, dårligt vejr og en svag svensk krone medførte et underskud på årets internationale fodboldungdomsturnering i Århus, Football Festival

Af
Af Jeppe Rafn

Der bliver ingen penge til arrangørklubberne AIA Tranbjerg og Skovbakkens ungdomsafdelinger for afviklingen af sommerens store ungdomsturnering ved Vejlby-Risskov Centret, Football Festival.
Trods en lille vækst i antallet af deltagende hold fra 186 sidste år til 189 i år kommer turneringen ud med et underskud på knap 100.000 kr. ud af en omsætning på 5.2 mio. kr. mod et overskud på 250.000 kr. sidste år.
"Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Et af motiverne for turneringen er, at der skal blive en skilling til klubbernes ungdomsarbejde," siger Jesper Raabo fra Football Festival.
"Vi har været indirekte ramt af den økonomiske krise, idet holdene har haft færre spillere med. Der plejer i gennemsnit at være 17 spillere med pr. hold, men i år har der været 15-16 pr. hold, og sammen med dårligere vejr i forhold til 2008 har det givet mindre salg i boderne. Vi har også været ramt af, at den svenske krone er faldet, fordi vi har i år havde mange svenske hold med," forklarer Jesper Raabo, der på generalforsamlingen mandag 23. november afløste Torben Kristiansen som formand for Football Festival.

Hæver prisen

Årets underskud kommer ikke til at påvirke afviklingen af næste års Football Festival, der finder sted fra 27. juli til 1. august 2010, men klubberne skal til at vænne sig til at betale lidt mere for at være med i turneringen.
"Vi vil hæve priserne lidt. Alle gæster siger, at de er meget, meget tilfredse med turneringen, så det mener vi godt, vi kan. Vi har måske været lidt for flinke, og vi skal være bedre til at udnytte, at vi får så megen ros fra klubberne" siger Jesper Raabo.
Formanden vil fortsætte arbejdet med at udvikle forholdet til Århus by, som sidste år omfattede eventen "Fodbold på 1.000 måder" på Rådhuspladsen med Streetfodbold, Beachfodbold og mega-fodbold.
Og så skal Football Festival blive ved med at vokse, som man har gjort i alle årene siden starten i 2003.
"Vi har et kæmpe potentiale ude i verden og har fuld tryk på vores salgsarbejde. For eksempel har vi på nuværende tidspunkt fået tre gange så mange forespørgsler på materiale fra tyske hold som samme tidspunkt sidste år, og det er jo en forudsætning for vækst, at der er interesse," siger Jesper Raabo.

Publiceret 26 November 2009 17:30

SENESTE TV