Thomas Eje med kunstværket, som skal pryde den stærke Wiibroe-øl fra årsskiftet.

Thomas Eje med kunstværket, som skal pryde den stærke Wiibroe-øl fra årsskiftet.

Thomas Eje til stærk og farverig øl

Skuespilleren, entertainereren, komikeren og nu også kunstmaleren Thomas Eje står for etiketten på bryggeriet Wiibroes nye årgangsøl

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

Den tidligere Linie 3-komiker Thomas Eje har lavet et maleri, der udkommer i fire millioner eksemplarer, og det er et maleri, som sandsynligvis bliver mere og mere muntert, efterhånden som dets indhold skylles ned. Skuespilleren og entertaineren er også kunstmaler, og han har malet det kunstværk, som pryder etiketten til det nordsjællandske bryggeri Wiibroes Årgangsøl 2010, der kommer i handelen efter nytår.
Den stærke bryg har en alkoholprocent på 10,6, men det er også et billede i stærke farver, som Thomas Eje har malet til etiketten.

Øllet og værket blev præsenteret tirsdag, og Thomas Eje fortæller, at maleriet bag etiketten har været undervejs i tre år, og at det er 'Inkafolkets fantastiske måde at integrere natursten i deres murværk, og derved få noget organisk ud af en konstruktion af sten', som har inspireret ham til maleriet. Thomas Eje fortæller desuden, at han betragter det som en stor anerkendelse og et personlig kompliment at blive etiketkunstner for Wiibroe.

Thomas Eje bliver dermed den næste i rækken af kunstnere, som Wiibroe gennem de sidste 21 år har 'lagt lærred til'. Tidligere har kunstnere som Bjørn Wiinblad, Lin Utzon, Kurt Trampedach og Per Arnoldi haft fornøjelsen af at udsmykke etiketten. Men også berømte musikere som Johnny Reimar, Lars H.U.G. og Kasper Eistrup fra rockgruppen Kashmir har været blandt etiketkunstnerne for den klassiske øl.

Thomas Eje er selv vokset op i Hellerup og blev gift første gang i Frederiksborg Slotskirke. Han lærte at flyve fra Grønholt flyveplads, og han har for nylig udstillet sammen med Kurt Trampedach hos Galleri Trampedach i Hillerød. Så Wiibroe Amt er derfor ikke helt fremmed for ham.

"Vi er frygteligt stolte over, at Thomas Eje har sagt ja til at blive etiketkunstner. Jeg synes resultatet er blevet utrolig godt, og jeg er sikker på at både flaskerne og de ny dåser bliver samlerobjekter," siger Wiibroes salgsdirektør, Per Sørensen.

Som noget nyt bliver der i 2010 også solgt en 50 cl. Wiibroe årgangsøl på dåse, der ligeledes prydes af Ejes farverige maleri.

Fakta om Thomas Eje

Thomas Eje er nok bedst kendt som entertainer og medvirkende i Linje 3. Men Thomas Eje har altid interesseret sig for kunst og har de sidste år boet på Als, hvor han har galleriet Galleri Eje - sammen med sin kone, kunstneren Katherine Scrivens Eje. Thomas Eje er søn af den stadig aktive kunstner Poul Eje samt den nu afdøde Bodil Eje, datter af maleren Thorvald Hagedorn-Olsen.

Publiceret 08 December 2009 15:27

SENESTE TV