Sonnergaard og Jørgen Leth i intim klinch

Forfatter-festivalen Vild med Ord foregår på havnen i Århus 23. til 26. april

Af
Af Martin Hansen

Nyt initiativ på Århus Litteraturfestival giver læsere mulighed for at komme rigtig tæt på specielt to forfattere, Jørgen Leth og Jan Sonnergaard.
I workshops får tilmeldte deltagere en sjælden mulighed for at få dybere indblik i forfatterens syn på kunstnerlivet og de glæder og kvaler, som det indeholder.
Århus Litteraturfestival Vild med ORD 2010 har taget initiativ til at gennemføre en række særarrangementer og workshops i Filmbyens lokaler på havnen i Århus - som led i festivalen, der kører 23.-26. april.
Jørgen Leth og Jan Sonnergaard vil som supplement til deres optræden på selve festivalen deltage i to VIP arrangementer, hvor højst 30 personer får mulighed for at deltage ved køb af særlig VIP-billet. Derved vil festivalen forsøge at skabe nogle mere intime rammer for interaktionen mellem forfatter og læser, end det normalt er tilfældet ved almindelige scenearrangementer.
"Festivalen har som erklæret mål at give den besøgende mulighed for at kigge ind i forfatterhjerner, altså at komme virkelig tæt på de processer, der ligger bag en bogs tilblivelse," forklarer Marie Hastrup Sørensen, der er en del af projektlederteamet bag festivalen.
"Vi skal ned på jorden og helt tæt på, når vi iscenesætter mødet mellem forfatter og læser. Litteratur handler jo om relationer mellem mennesker såvel som mellem mennesket og verden," mener hun.
Udover de to VIP arrangementer tilbydes der skriveworkshops, om henholdsvis skønlitteratur og musikalsk tekstforfatning, der vil afholdes to læsegrupper der fungerer som optakt til etableringen af en ny århusiansk læseforening ligesom Mette Finderup vil stå for to skriveworkshops for børn. Disse arrangementer er gratis at deltage i, men der skal reserveres plads.
Vild med ORD præsenterer herudover scenearrangementer med en lang række kendte forfattere i forbindelse med en litteraturmesse, hvor en række forlag og boghandelen Kristian F. Møller har stande. Her vil man kunne komme i dialog med navne som Svend Åge Madsen, Elsebeth Egholm, Lars Bukdahl, Erling Jepsen, Merete Pryds Helle, Lene Kaaberbøl, Jacob Weinreich og Josefine Ottesen, eller komme i snak med forlagene, købe bøger og hygge sig i det tilknyttede cafeområde.
Se mere på www.vildmedord.dk

Publiceret 21 April 2010 16:00

SENESTE TV