Arkivfoto

Arkivfoto

Borgmestre:

Ny Øresunds-forbindelse vil styrke Nordsjælland

De nordsjællandske borgmestre er enige om, at en ny forbindelse over Øresund vil styrke hele regionen

Af
Martin Warming

Martin Warming

Flere nordsjællandske borgmestre er begejstrede for, at politikere i både Sverige og Danmark nu vil undersøge mulighederne for at etablere en ny fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg. En ny forbindelse er kommet et skridt videre efter et ministermøde i Malmø, hvor politikerne besluttede at arbejde videre med ideen.
"Det glæder mig, at Øresundsregionen bliver prioriteret så højt, som ministermødet vidner om, og jeg er særlig glad for, at man har indset, hvor vigtig infrastruktur er for regionens udvikling. Det her kan være et afgørende skridt mod en ny forbindelse over Øresund, hvilket er yderst positivt for den fremtidige udvikling," siger Helsingørs borgmester Johannes Hecht-Nielsen.
Også på den anden side af sundet glæder borgmesteren sig over beslutningen.
"Det er utrolig glædeligt at se, at også de danske ministre vurderer, at endnu en forbindelse mellem de to lande er afgørende for Øresundsregionens fremtidige udvikling," siger Peter Danielsson, der er borgmester i Helsingør.

Styrke konkurrenceevnen
En ny fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg vil gøre Nordsjælland til et endnu mere attraktivt område at etablere sin virksomhed, mener Hillerøds borgmester Kirsten Jensen.
"En ny fast forbindelse over Øresund kan blive interessant for Hillerød Kommune. Når virksomheder ønsker at placere sig hos os, har de brug for arbejdskraft, også mere end den de kan finde lokalt. Ofte beskriver vi mulighederne for at rekruttere arbejdskraft i Hillerød, i Nordsjælland og i den del af Sverige, som ligger tættest på. Derfor kan en fast forbindelse gøre det nemmere for pendlere at tage arbejde her hos os," siger Hillerød-borgmesteren.
Hørsholms borgmester, Morten Slotved, hilser også en ny forbindelse velkommen.
"Vi skal se hele området som en stor region, og en ny forbindelse vil helt klart styrke samarbejdet i regionen. Det vil blive lettere at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, fordi man kan rekruttere på begge sider af Øresund, og det vil styrke regionens konkurrenceevne," siger Morten Slotved.

Publiceret 16 June 2010 14:29

SENESTE TV