Kent Jensen var kendt som et venligt menneske, der

Kent Jensen var kendt som et venligt menneske, der "ikke kunne slå en flue ud af kurs." Men noget gik galt i hans liv - og han fandt en tidlig død i Store Dyrehave.

Kent Jensens tragiske endeligt

Revisoren Kent Jensens død i Store Dyrehave var afslutningen på en lang nedtur

Af
Tim Panduro

Da revisor Kent Jensen forlod sit hjem på Bygvænget i Kokkedal på sin blå SCO-cykel den 15. oktober sidste år, lagde han en hel del bag sig: Den 51-årige hillerødfødte mand havde inden gennemlevet voldsomme personlige og økonomiske problemer. Hans virksomhed var blevet tvangsopløst, og han havde begivet sig ind i kriminalitet. Forude ventede en retssag om svindel mod den idrætsforening, han gennem 40 år havde været involveret i - som sportsudøver og senest som forretningsfører. I den sidste rolle nåede han angiveligt at frasvindle klubben 365.000 kroner. Sagen havde været berammet for retten, men var blevet udsat. Denne oktoberdag nærmede tidspunktet sig for den ny retsdato sig hastigt.
Det sidste livstegn kom 18. oktober klokken 16.31. Her blev hans mobiltelefon registreret af en mast på Egedalsvænge i Kokkedal.
Indtil i onsdags var han sporløst forsvundet. Her fandt en soldat, der var i Store Dyrehave for at planlægge en øvelse, resterne af en cirka 50-årig mand. I nærheden lå en blå herrecykel, og på liget fandt man identifikation. Torsdag bekræftede en obduktion endelig formodningen. Kent Jensens tragedie havde fundet en ende i Store Dyrehave i udkanten af hans gamle hjemby.
Kent Jensen var et kendt ansigt i sin fødeby Hillerød. Han var aktiv i livet omkring HGI, og han var et naturligt valg, da man skulle ansætte en forretningsfører på freelancebasis til at tage sig af selvforvaltningsdelen, der blandt andet tager sig af driften af stadion. Folk omkring ham kendte ham som en stille, fredelig og venlig mand, der ikke gjorde det store stads af sig. Kilder, Hillerød Posten dengang talte med, beskrev ham yderligere som "yderst sympatisk" og "ikke i stand til at slå en flue ud af kurs."
På et tidspunkt begyndte livet dog at gå skævt for ham, og engang i 2007 begyndte det at gå galt: Han fik godkendt betaling af regninger hos bestyrelsen - men betalte dem tilsyneladende ikke. Beløbet var oppe på 365.000 kroner, da den formodede svindel blev opdaget. Herefter gjorde han sig usynlig. Han tog ikke telefoner og forlod sit hjem til fordel for en bekendts sommerhus et sted i Nordsjælland. Han blev således ikke orienteret om, at HGI's bestyrelse havde meldt ham til politiet, før Hillerød Posten bragte historien.
Kent Jensen var dog orienteret om, at han var afsløret. Og da viste han igen den hjælpsomhed, som flere kilder fremhævede hos ham:
"Da vi for halvanden måned siden konfronterede ham, lagde han straks alle kortene på bordet, og siden har han været behjælpelig med at skaffe bilag og gennemgå regnskaberne, så vi kunne få et overblik over underslæbets omfang," fortalte formand for HGI Finn Jellingsøe til Hillerød Posten i december 2008.
Kent Jensen valgte også at sige undskyld offentligt i en mail til Hillerød Posten skrev han blandt andet:
"Jeg er som nævnt meget flov, fuld af anger og ganske bitter over, at jeg har kunnet finde på at begå denne utilgivelige, men absolut ikke planlagte, forbrydelse. Jeg bebrejder ingen andre end mig selv og har kun respekt for den bestyrelse i HGI, som har valgt at politianmelde mig (...) Jeg ved i skrivende stund ikke mine levende råd, men har selvfølgelig til hensigt at yde alt, hvad der står i min magt for at holde foreningen skadesløs. Jeg må tage min staf for min tåbeligt begåede handling, men vil indtrængende bede offentligheden om ikke at dømme min familie - og i særdeles mine børn - for mine handlinger, som de er ganske uden andel og skyld i. Jeg valgte - da det blev mig bekendt, at jeg måtte krybe til korset - at finde mig et fristed, hvor jeg kunne prøve at samle mine tanker, og må jo se i øjnene at jeg ikke kan forblive usynlig i uendelighed. Jeg er blevet ganske handlingslammet og temmelig bange. Derfor denne uforbeholdne offentlige undskyldning, som forhåbentlig vil gøre det muligt for mig at færdes fra tid til anden i Hillerød, uden at jeg skal stå til personlig forklaring for alle, jeg må kende. Med største beklagelse og undskyld Kent"

Publiceret 17 September 2010 12:30

SENESTE TV