Maria Hirse havde allerede som 25 årig haft to hjertetilfælde. Arkivfoto.

Maria Hirse havde allerede som 25 årig haft to hjertetilfælde. Arkivfoto.

Maria Hirse:

Ramt af to hjertetilfælde

Af
Jesper Lundh

Flere års spiseforstyrrelser har hærget Maria Hirses organer så voldsomt, at hun allerede som 22-årig fik sit første hjerteanfald. Tre år senere skete det igen.
Det fortæller Maria Hirse, der er opvokset i Fredensborg og bor i Charlottenlund, i sin nye bog "Når mad er din fjende". Her beskriver Maria Hirse og en række andre mennesker, der lider af forskellige spiseforstyrrelser, om sygdommens konsekvenser - og om hvordan det var, da hun fik hjælp.
"Min hjerne, der havde fungeret på nedsat blus i næsten to år, blev vakt til live igen, og sikke det sparede mig tid, når jeg lavede lektier. Pludselig kunne jeg huske igen, og jeg behøvede ikke at læse teksterne flere gange, før de sad fat. Det var egentlig ret skræmmende at finde ud af, at det havde påvirket min hjerne. Senere fandt jeg ud af, at det desværre også havde påvirket flere af mine organer," skriver Maria Hirse ifølge bt.dk.
Spiseforstyrrelsen havde medført alvorlige skader.
"Et par år senere fik jeg nemlig konstateret Colitis ulcerosa (blødende tarm), og det er jeg ikke et sekund i tvivl om skyldtes mit forbrug af afføringspiller. Da jeg var 22 år gammel, fik jeg mit første hjerteanfald og tre år efter mit andet, selvom jeg altid har dyrket motion og levet relativt sundt. I det hele taget har jeg kæmpet lige siden for at få et godt helbred igen," lyder det fra Maria Hirse.

Publiceret 04 October 2010 14:19

SENESTE TV