Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) besøgte mandag virksomheden Vfactor A/S og administrerende direktør Clarlotte Alexandra Pedersen.

Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) besøgte mandag virksomheden Vfactor A/S og administrerende direktør Clarlotte Alexandra Pedersen.

Skatteminister besøgte en af virkelighedens helte

Skatteminister Troels Lund Poulsen viste stor interesse for Hørsholm-virksomheden Vfactor A/S, der arbejder på at få flere kvinder i ledelse og styrke talentmassen. Det skal styrke samfundsøkonomien

Af
Af Iben Forstholm

De er veluddannede. De har gode kompetencer og masser af lederpotentiale. Alligevel udnytter alt for få virksomheder sine kvindelige talenter. Det vil den lokale virksomhed Vfactor A/S lave om på.

Vfactor A/S, der holder til i Gunderød, vil øge antallet af kvindelige topledere fra de nuværende 228 til 1.015 i 2015.

Samtidig skal en ny uddannelse styrke de kvindelige talenter. For det vil gavne både virksomhedernes bundlinje og samfundsøkonomien.

Den målsætning viste skatteminister Troels Lund Poulsen (V) stor interesse for, da han mandag besøgte virksomheden.

"Jeg er meget enig. Det er helt sindssygt at uddanne så mange kvinder i uddannelsessystemet, hvis de ikke får brugt deres uddannelse. Det er spild af kræfter. Hvis det var en virksomhed, ville den gå fallit. Men det problem har vi vist ikke helt løst i dag," sagde Troels Lund Poulsen med et smil.

Nemt iværkstætteri

Skatteministeren fik også input til, hvad der kan gøre det nemmere at starte op som iværksætter.

"Jeg har besøgt en af virkelighedens helte og er blevet klogere på nogle af de udfordringer, en virksomhed som Vfactor slås med. Det er rart at se, at Vfactor har haft mod på det, selv om det er hårde tider. Det viser vi har fat i noget vigtigt," sagde Troels Lund Poulsen.

Køn og ledelse

Vfactor A/S er i dag førende i vækstkoncepter inden for køn og ledelse. Koncepter, der skaber resultater både for samfundet, for virksomhederne og for den enkelte kvindelige leder.

"Vi er meget glade for, at skatteministeren havde tid og lyst til at lægge vejen forbi og høre på, hvad de mindre virksomheder har af erfaringer. Samtidig viser vores snak om Vfactors virke, at vi har fat i noget, som er vigtig for samfundsøkonomien," siger administrerende direktør i Vfactor Charlotte Alexandra Pedersen og tilføjer:

"For os handler det slet ikke om ligestilling. Det er et spørgsmål om at udnytte de kvindelige talenter, som vi har. Hvis man kun udnytter halvdelen af talentmassen, så klarer man sig kun halvt så godt som dem, der udnytter hele puljen. Og samfundet har ikke råd til at tabe vigtige vidensressourcer på gulvet."

Blandt en del ydelser, der har fokus på at få flere kvinder i ledelse, har Vfactor i 2010 introduceret talentuddannelsen CharterAcademy. En gruppe kvindelige medarbejdere fra HK og ATP har netop afsluttet uddannelsen.

Vfactor A/S fik sidste år overrakt Nordsjællands Erhvervspris for at gøre et forsøg på at rette op på manglen på kvindelige ledere i dansk erhvervsliv.

Man kan læse mere om Vfactor på www.vfactor.dk

Publiceret 07 December 2010 16:30

SENESTE TV