Modelfoto

Modelfoto

Hørsholm-rederi efter kapring:

Vores søfolk er væk

Det kapret skib Leopard, der ejes af Shipcraft i Hørsholm, er fundet, men besætningen er væk

Af
Martin Warming

Martin Warming

Der er stadig ingen spor af de seks søfolk - heraf to danske - der var om bord på fragtskibet Leopard, da det blev kapret af pirater i Adenbugten onsdag eftermiddag.

Det oplyser rederiet Shipcraft i Hørsholm, der ejer det kapret skib.

"Vores fokus er nu at få vished for besætningens situation og få dem sikkert hjem. Den nuværende situation er dog, at vi ikke er i besiddelse af bekræftet information om, hvor besætningen befinder sig," siger direktør Claus Bech i en skriftlig udtalelse.

Tyrkiske Nato-styrker gik torsdag eftermiddag om bord på Leopard og tog kontrol med skibet, men en gennemgang af skibet viste, at der ingen pirater var om bord og at besætningen ikke var at finde, oplyser Claus Bech.

Den sidste kontakt med fragtskibet Leopard havde rederiet onsdag klokken 14.

"Kaptajnen på M/V Leopard informerede os om, at de blev beskudt af pirater, der nærmere sig i to små speedbåde. Derefter har der ikke været nogen kontakt med skibet, der nu ligger stille," siger Claus Bech i den skriftlige meddelelse.

Leopard er danskbygget og registreret i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS). Det har ikke været muligt at få oplyst, hvor skibet var på vej fra og til, da piraterne onsdag åbnede ild mod det i Adenbugten.

null

Publiceret 14 January 2011 08:57

SENESTE TV