En mandlig lærer fra Lindegårdsskolen i Slangerup nægter sig skyldig i blufærdighedskrænkelser mod flere elever. Foto: Martin Warming

En mandlig lærer fra Lindegårdsskolen i Slangerup nægter sig skyldig i blufærdighedskrænkelser mod flere elever. Foto: Martin Warming

Lærer dømt:

Sex-krænkede elever

En 44-årig lærer fra Slangerup har fået 40 dages ubetinget fængsel for at have sex-krænket flere af sine elever

Af
Martin Warming

Martin Warming

En 44-årig mandlig lærer blev tirsdag eftermiddag kendt skyldig i fire tilfælde af blufærdighedskrænkelser mod helt unge piger, som han har haft som elever.
Overgrebene fandt sted sidste år, mens manden arbejdede som lærer på Lindegårdsskolen i Slangerup i Nordsjælland.
Manden blev blandt andet dømt for at have nusset en 11-årig pige under trøjerne og løftet op i hendes bluser, så han kunne kigge på hendes bryster, inden han sluttede af med at kysse hende på munden.
Den 44-årige mand har været lærer for den 11-årige pige hele hendes skolegang, og blufærdighedskrænkelsen fandt sted i pigens hjem i april sidste år, da den mandlige lærer besøgte hende, mens hun var alene hjemme, for at se familiens nye hund.
Den 44-årige lærer sagde i retten, at besøget i pigens hjem fandt sted med forældrenes samtykke, men forældrene forklarede under vidneafhøringerne, at de ikke havde godkendt lærerens hjemmebesøg.
Krammede og aede
Læreren blev også dømt for at have krammet og aet to 11-årige piger inden under deres trøjer på en lejrskole. På samme lejrskole skulle han angiveligt have spurgt den ene pige, om ikke hun snart kom på besøg i hans nye hjem.
Endelig blev han dømt for at omfavne en 12-årig pige bagfra, og lægge hovedet på hendes skulder, så han kunne kigge på hendes bryster efter en idrætstime.
Omsorgsfuld og populær
I retten beskrev læreren, der nægter sig skyldig i samtlige anklager, sig selv som en meget omsorgsfuld og populær lærer.
"Jeg har altid været meget omsorgsfuld over for mine elever. De bliver mine børn på en eller anden måde. Jeg tager mig meget af dem. Jeg er der for både dem og deres forældre, og jeg kan godt lide at give børnene et kram, hvis de selv vil. Når jeg mødte på skolen om morgenen, kom børnene ofte løbende og gav mig en morgenkrammer," sagde han.
Den 44-årige lærer arbejder ikke længere på skolen, men flere af hans tidligere elever kommer stadig i hans hjem.
"Da jeg stoppede på skolen, var der mange af eleverne, der blev kede af det og ikke havde lyst til at gå i skole mere. Flere af forældrene har efterfølgende selv henvendt sig til mig for at spørge, om deres børn må komme hos mig en gang om ugen for blandt andet at få lektiehjælp. Og det gør de stadig," forklarede han i retten.
Tæt kontakt
Manden har blandt andet arbejdet som AKT-lærer (AKT står for adfærd, kontakt og trivsel, red.) for den ene af pigerne og har derfor - ifølge hans egen forklaring - haft meget tæt kontakt med flere af børnene og deres forældre. Også uden for skoletiden.
Den tætte kontakt med eleverne og deres forældre indebar blandt andet, at læreren ofte sms'ede med flere af eleverne, forklarede han i retten.
Ankede dommen
Manden, der har været lærer på Lindegårdsskolen i 13 år, blev idømt 40 dages fængsel af en enig domsmandsret.
Endvidere skal han betale sagens omkostninger og erstatninger til de tre tidligere elever på i alt 19.000 korner. Endelig er han også blevet frataget retten til at undervise børn og unge under 18 år de næste to år.
Den 44-årige lærer ankede dommen på stedet.

Publiceret 06 March 2012 18:45

SENESTE TV