Jens overlevede dødelig virus:

"Jeg var i helvede"

I 2009 blev Jens Trier Madsen smittet med den livsfarlige virus Centraleuropæisk Hjernebetændelse - også kaldet TBE. Nu står han frem og fortæller om sit livs hårdeste kamp

Jens Trier Madsen bor i Tokkekøb Hegn mellem Allerød og Hørsholm. Her er masser af skovflåter i græsset, og det var netop et flåtbid, som i sommeren 2009 gav ham den alvorlige sygdom TBE, Centraleuropæisk Hjernebetændelse, som man i Danmark ellers mener kun findes på Bornholm.

"Den bedste måde jeg kan beskrive oplevelsen på, er vel at sige, at jeg var en tur i helvede. Jeg oplevede simpelthen min egen tilintetgørelse både mentalt og fysisk. Hele ens system bliver lukket ned," siger Jens, som var den første, der mærkede virkningen af den frygtede flåtsygdom udenfor Bornholm.

Tv-indslag: Så smertefuldt var TBE

TBE forveksles til med Borrelia, men i virkeligheden er den meget anderledes.
TBE er en virus. Den overføres allerede få minutter efter at flåten har bidt sig fast, og der findes ingen behandling. Kroppen skal derfor selv forsøge at overvinde sygdommen.

Bliver man bidt af en flåt med Borrelia, har man typisk 24 timer til at få flåten pillet af kroppen inden sygdommen overføres. Borrelia er en bakterie, og kan derfor kureres med antibiotika-kur.

Der er efterfølgende blevet konstateret TBE i flere flåter nær Jens hus ved Hørsholm, og derfor er familien blevet vaccineret mod sygdommen. Jens selv er nu immun.

Gense tv-indslag: Ny flåtbakterie fundet i Danmark

I tv-indslaget her fortæller Jens om, hvordan han oplevede at være smittet med Centraleuropæisk Hjernebetændelse og om, hvordan han overlevede.

null

Publiceret 09 March 2012 11:42

SENESTE TV