Humøret var højt, at en flok piger vendte tilbage til klubhuset på Nybrovej belæsset med flamingokasser og andet affald, der ikke hører hjemme i naturen. Foto: Thomas Storch.

Humøret var højt, at en flok piger vendte tilbage til klubhuset på Nybrovej belæsset med flamingokasser og andet affald, der ikke hører hjemme i naturen. Foto: Thomas Storch.

Dagens fangst:

stomiposer og bildæk

60 frivillige hjalp Kanoklubben på Nybrovej med at indsamle affald. Fangsten var som altid enorm.

Af
Af Pernille Borenhoff

Vejret var rimeligt forårsagtigt, og isen for længst væk, da 361 Kano- & Kajakklub på Nybrovej 361 i lørdags afholdt 'Operation ren sø'. Phd-studerende på DTU Daniela Pigosso og hendes ven Rafael Laurenti, der begge er fra Sao Paolo, havde sammen med godt 60 øvrige frivillige valgt at bruge et par timer lørdag formiddag på at hjælpe til med at fjerne plastik, flasker, dåser, bildæk, cykelstel og stomiposer fra naturen omkring Bagsværd Sø, Lyngby Sø og Mølleåen. ”Vi modtog en invitation fra Anne Mette McAloone (som er aktiv forældre i 361 og gift med Danielas vært på DTU, Tim McAloone) til at deltage i en social arbejdsdag i 361 Kano- & Kajakklub. Vi fandt invitationen spændende og ville ikke gå glip af denne mulighed. Udover at komme i kontakt med og hjælpe naturen var det en livsvarig oplevelse af dansk kultur og engagement i miljøspørgsmål. Det var spændende at se så mange børn, der deltog i aktiviteten. Vi mener, at aktiviteter som denne er afgørende for at understøtte uddannelsen af kommende generationer mod et mere bevidst og bæredygtigt samfund," sagde de blandt andet. Nogle af deltagerne blev sendt i kanoer ud på søerne, mens andre udstyret med trillebøre, gribetænger og affaldssække tog turen rundt om stier, buskadser og anlæg, for at finde affald, er ikke hører naturligt hjemme i naturen. Operation Ren Sø er en årligt tilbagevendende begivenhed, som arrangeres og afholdes af 361 Kano- & Kajakklub. Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk Kommner yder økonomisk tilskud og støtter med udlån af materialer. Udover at komme i kontakt med og hjælpe naturen var det en livsvarig oplevelse af dansk kultur og engagement i miljøspørgsmål, studerende fra Brasillien

Publiceret 19 March 2012 11:00