Hundepatruljer vil onsdag formiddag kortvarigt afsøge et mindre stykke af Helsingør Motorvejen for at lede efter bandens tyvekoster. Arkivfoto

Hundepatruljer vil onsdag formiddag kortvarigt afsøge et mindre stykke af Helsingør Motorvejen for at lede efter bandens tyvekoster. Arkivfoto

Sigøjnerbande plyndrede svag ældre kvinde og flygtede ad motorvejen

75-årig kvindelig rollatorbruger blev tirsdag ved Kvistgård udsat for røveri af tre sigøjnere

Af
Carsten Pedersen

Flere vidner overværede tirsdag ved 12.30-tiden, hvordan en sigøjner-bande på Kongevejen i Kvistgård plyndrede en dårligt gående 75-årig kvinde, oplyser Nordsjællands Politi onsdag til Lokalavisen/Helsingør.
Fravristede kvinden hendes smykker
De tre sigøjnere havde ved Nyrup passet den ældre kvinde op for at spørge om vej, hvorefter de ville "kramme" hende.
Under dette "krammeri" greb de fat i kvindens halskæde, og stjal hendes øvrige smykker, oplyser vicepolitikommissær Bjarne Vestergaard Olsen.
"Men kvinden gav ikke frivilligt slip på sine smykker," siger han.
Flygtede med patrulje i hælene
Efter røveriet stak banden bestående af to kvinder på 24- og 27 år samt en 29-årig mand af fra stedet, og tog flugten ad Helsingør Motorvejen i sydgående retning.
Blandt vidnerne til røveriet var tilfældigvis også en civil politi-patrulje, som straks optog forfølgelsen af banden, der kort efter blev bragt til standsning på motorvejen.
"Vi skulle bare bytte smykker"
De tre unge mennesker blev anholdt, men forklarede efterfølgende, at de blot havde villet "bytte smykker" med den 75-årige kvinde, oplyser vicepolitikommissæren til Lokalavisen/Helsingør.
Men netop fordi den ældre kvinde ikke frivilligt havde givet slip på sine smykker, kom sigtelsen mod de tre sigøjnere til at lyde på røveri i stedet for tricktyveri, som røveriet formentlig var startet ud som.
Sigøjner-banden fremstilles onsdag klokken 11.00 i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør.
Politihunde fandt tyvekoster
Tjenestehunde fra Nordsjællands Politi gik efter anholdelsen af de tre personer spor på flere af motorvejens tilkørselsramper, og fandt under denne søgen en pose indeholdende flere smykker.
Ingen af disse tilhørte dog det 75-årige offer, men Nordsjællands Politi formoder, at der er tale om tyvekoster, som den rumænske bande har skjult til senere afhentning, oplyser Bjarne Vestergaard Olsen.
"Vi afspærrer derfor et kort stykke af Helsingør Motorvejen onsdag formiddag, så hundene kan gennemsøge strækningen efter flere koster," siger han.
Nordsjællands Politi formoder, at banden er kommet til Danmark efter at have turneret rundt i Sverige og formentlig også Norge.

null

Publiceret 15 August 2012 11:11

SENESTE TV